Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hradec Králové přidal v Lize mistrů další výhru, Plzeň znovu bodovala díky Gulašovi a zabral i Liberec

Letošní ročník nerozehrál Hradec Králové v Lize mistrů šťastně, ale nepovedený start je zapomenut. Po vítězství nad Frölundou přidal další triumf, když po výsledku 5:2 oplatil Cardiffu porážku ve skupině. Východočeši těžili z práce speciálních formací, když dva góly dali v přesilovce a jeden v oslabení. Plzeň pokračuje ve skvělých výkonech z poslední sezony, když bodovala také potřetí po vítězství 2:1 v prodloužení na ledě finského mistra Hämeenlinny. Po dvou porážkách zabral i Liberec, který "přejel" Belfast 6:1 a jeho naděje na postup žije.

Kapitán Hradce Králové Radek Smoleňák (vpravo) v utkání Ligy mistrů proti Cardiffu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hradec Králové dal zapomenout na nepovedený duel ve Walesu, kde prohrál těsně 2:3. Tentokrát neponechal nic náhodě a do soupeře se pustil hned od začátku. Skvělý start do odvety podpořili v závěru Daniel Rákos s Rudolfem Červeným. Prvně jmenovaný se prosadil dokonce ve vlastním oslabení, když pláchl velšské obraně, hradecký navrátilec Červený pak zvýšil v početní výhodě už na 4:0.

Brankář Marek Mazanec se zapotil výhradně jen v oslabení, jednou mu však pomohla i tyč. První nulu po návratu ze zámoří ale neudržel, když v závěru dvakrát inkasoval po dobře vyřešených brejcích Cardiffu. Jinak se ale hrálo především před jeho protějškem Benem Bownsem, který byl na letošním šampionátu na Slovensku u historické záchrany Velké Británie mezi elitou mistrovství světa.

Ani britský gólman ale nezastavil domácí nápor v úvodu duelu a v rozmezí 10. a 14. minuty lovil dvakrát puk ze své sítě. Nejprve otevřel skóre Tomáš Vincour, jenž se trefil v přesilové hře po vybídnutí od Aleše Jergla. Náskok navýšil Lukáš Cingeľ, který doklepl volný puk po střele Mislava Rosandiče. Po snížení Velšanů uzavřel výsledek Maris Bičevskis do prázdné brány.

Vincour se gólem a asistencí zlepšil už na pět bodů (2+3) ze tří zápasů a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Hradce Králové.

Hokejová Liga mistrů - skupina H:

Mountfield Hradec Králové - Cardiff Devils 5:2 (2:0, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 10. Vincour (Jergl, Cibulskis), 14. Cingel (Rosandič), 43. Rákos, 47. Červený (Smoleňák), 59. Bičevskis (Paulovič, Červený) - 53. Reddick (Marjamäki, Fournier), 54. Sointu (McNamee). Rozhodčí: Štolc (Rak.), Jeřábek - D. Hynek, Lhotský (všichni ČR). Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2499.

Sestava Hradce Králové: Mazanec - Nedomlel, Samuelsson, Gaspar, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Šalda - Smoleňák, Rákos, Jergl - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Červený - Perret, Dragoun, Chalupa - Miškář. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Štýrský Hradec - Frölunda 1:5

Pořadí: 1. Hradec Králové 6, 2. Cardiff 5, 3. Frölunda 4, 4. Štýrský Hradec 3.

Ještě ve větší formě je Milan Gulaš z Plzně, který v tomto ročníku vyprodukoval už devět bodů. Bohatou sbírku rozšířil proti Hämeenlinně, když dvěma góly rozhodl o výhře 2:1 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil pouhých 17 sekund po startu nastavení. Západočeši se vezou na vítězné vlně a letos tak se ziskem sedmi bodů ve třech duelech ještě neprohráli.

Hokejová Liga mistrů - skupina B:

HPK Hämeenlinna - HC Škoda Plzeň 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 41. Kunyk (Innala, Nenonen) - 6. Gulaš (Roman Vlach, Kaňák), 61. Gulaš. Rozhodčí: Raming (Rus.), Koistinen - Nikulainen, Pekkala (všichni Fin.). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2965.

Sestava Plzně: Pavelka (47. D. Frodl) - Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík - Pour, Roman Vlach, Gulaš - V. Němec, Heřman, Kantner - Rob, Kolda, Indrák - P. Straka, Kodýtek, Eberle. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Rungsted - Zug 0:5 (za hosty Jan Kovář 0+1).

Pořadí: 1. Plzeň 7, 2. Zug 7, 3. Hämeenlinna 4, 4. Rungsted 0.

Liberec nedopustil další překvapení na svůj účet a po porážce 4:5, kterou do nového ročníku Ligy mistrů vstoupil v Belfastu, se tentokrát se svým sokem s velkým přehledem vypořádal.

Už po 39 sekundách se prosadil tečí Hudáček a v deváté minutě zvýšil Petr Jelínek. Hosté se sice vrátili do hry v úvodu druhé části, když snížil Ben Lake, ale to bylo z jejich strany vše. Před polovinou utkání vrátil Severočechům dvoubrankový náskok Marek Zachar a jen o 52 vteřin později se podruhé prosadil Hudáček.

Radan Lenc potěšil více než tři tisíce diváků ve třetí části brankou v oslabení. Hudáček mohl dovršit hattrick, ale napálil jen tyč. Skóre pak uzavřel v čase 59:58 Rostislav Marosz.

Hokejová Liga mistrů - skupina C:

Bílí Tygři Liberec - Belfast Giants 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. L. Hudáček (Derner, Birner), 9. P. Jelínek, 29. Zachar (P. Jelínek, Havlín), 30. L. Hudáček (J. Vlach), 46. Lenc (Filippi), 60. Marosz (Lenc) - 25. Lake (Morgan). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Šír - Ondráček, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 9:8, navíc Mullen (Belfast) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3314.

Sestava Liberce: Peters - Šmíd, Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Graborenko - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš - J. Vlach, A. Musil, Zachar - Šír. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Pořadí: 1. Augsburg 4, 1. Lulea 4, 3. Belfast 4, 4. Liberec 3.

Další skupiny Ligy mistrů

Skupina E:

Grenoble - Kärpät Oulu 2:6 (za hosty Krejčík 1+1, Koblížek 0+1)

Bern - Skelleftea 4:5 po sam. nájezdech.

Pořadí: 1. Kärpät Oulu 7 bodů,  2. Skelleftea 4, 3. Bern 4, 4. Grenoble 3

Skupina G:

Banská Bystrica - Mnichov 3:2 po sam. nájezdech

Ambri-Piotta - Färjestad 2:1 (za hosty Mozík 1+0).

Pořadí: 1. Mnichov 7, 2. Färjestad 6, 3. Ambri-Piotta 3, 4. Banská Bystrica 2

Zdroj
ČT sport, ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články