Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Frölunda oplatila Hradci Králové domácí porážku, Plzeň je k nezastavení a má jisté play-off

Odveta proti šampionovi Ligy mistrů se Hradci Králové nepovedla. Český zástupce v CHL sice sahal v zápase proti Frölundě po bodech, ale za stavu 2:3 nedokázali Východočeši srovnat a nakonec doma prohráli těsně 3:4. Hradečtí tak nenavázali na triumf ve Švédsku 3:2. Plzeň si naproti tomu připsala už čtvrtou výhru, když triumfovala na ledě dánského Rungstedu 4:2.

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec zasahuje v utkání proti Frölundě
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Když hráči Hradce Králové snížili po třech úderech švédského soupeře až na 2:3, vypadalo to, že domácí zabojují o další body. Jenže na trefy Mislava Rosandiče s Radovanem Pavlíkem z první třetiny navázal až Radek Smoleňák v samotném závěru za dvoubrankového deficitu.

Český zástupce doplatil na nepovedený vstup do utkání, kdy se nejprve prosadili v rozmezí čtyř minut Friberg s kanonýrem Laschem a ve 12. minutě to bylo už 3:1 pro hosty po zásahu Bergmana od modré čáry. Náskok pak navýšil Sundström.

Hradečtí tak zaznamenali po dvou výhrách druhou porážku v letošním ročníku Ligy mistrů a srovnali tím celkovou bilanci. O postup do další fáze budou bojovat ve dvou duelech proti Štýrskému Hradci na závěr skupiny H.

Hokejová Liga mistrů - skupina H:

Mountfield Hradec Králové - Frölunda Indians 3:4 (2:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Rosandič (Paulovič, Červený), 16. R. Pavlík, 59. Smoleňák (Červený, Rákos) - 4. Friberg (Mustonen), 8. Lasch (Carlsson), 12. Bergman (Lasu), 44. Sundström (Stollery). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Pražák - Kis, Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3006.

Sestava Hradce Králové: Mazanec - Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, Šalda, Rosandič, F. Pavlík, T. Voráček - Jergl, Rákos, Smoleňák - R. Pavlík, Cingel, Vincour - Červený, Kubík, Paulovič - Miškář, R. Pilař, M. Chalupa - Perret. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Plzeň pokračuje ve skvělých výkonech a v těžké skupině B se Zugem a Hämeenlinnou si s předstihem zajistila místenku ve vyřazovacích bojích. Tentokrát rozhodli Západočeši o vítězství nad Rungstedem na přelomu první a druhé třetiny, kdy se dvakrát prosadili v přesilové hře.

Nejprve upravil na 2:1 Milan Gulaš pouhých 24 sekund před přestávkou, po pauze pak zvýšil už po 55 sekundách Vojtěch Němec. V závěru sice vykřesal naději domácí Hanna, ale Dánům se vyrovnat už nepodařilo.

"Výhra to byla hodně těžká. Chytili jsme začátek, i když jsme pak dostali gól, dokázali jsme stav otočit. Hra se potom přiklonila na naši stranu a přidali jsme další góly. Myslím si, že to pro nás byla zasloužená výhra a už se plně můžeme soustředit na start extraligy," řekl útočník Miroslav Indrák.

První a poslední plzeňskou branku vstřelili Michal Moravčík s Miroslavem Indrákem a potvrdili tak, že se Západočeši mohou opřít o šířku kádru. Důležitým momentem utkání bylo také neproměněné trestné střílení Rungstedu za stavu 1:1, když Rosenthal nepřekonal gólmana Dominika Frodla.

Hokejová Liga mistrů - skupina B:

Rungsted Seier Capital - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Andersson (Green, Hanna), 47. Hanna - 18. Moravčík (Kodýtek), 20. Gulaš (Rob), 21. V. Němec, 35. Indrák (Budík). Rozhodčí: Linde (Švéd.), Frandsen - Jensen, Haurum (všichni Dán.). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2.

Sestava Plzně: Frodl - Čerešňák, Pulpán, Kaňák, Moravčík, Vráblík, Budík, Houdek - Gulaš, R. Vlach, Pour - Kantner, Heřman, V. Němec - Indrák, Kolda, Rob - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Další zápas skupiny:

Hämeenlinna - Zug 1:3.

Pořadí: 1. Plzeň 4 zápasy/10 bodů, 2. Zug 4/10, 3. Hämeenlinna 4/4, 4. Rungsted 4/0.

Zdroj
ČT sport, ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články