Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Dynamo poprvé v Lize mistrů prohrálo, Spartu deklasoval Sheffield

Poprvé odchází z utkání v letošním ročníku Ligy mistrů jako poražení, ale s bodovým ziskem. Hokejisté Pardubic nestačili v Berlíně na Eisbären 2:3 po samostatných nájezdech. Dynamo dvakrát s domácími srovnalo krok a nastavení vynutil v čase 58:23 při power-play Roman Červenka. V šesté sérii rozstřelu ale rozhodl Leonhard Pföderl. Sparta překvapivě jasně nestačila na britský Sheffield na jeho ledě, prohrála vysoko 1:5. Pražané si připsali druhou porážku ze tří duelů v soutěži a poprvé vyšli bodově naprázdno.

Roman Červenka v dresu Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pardubice se po domácích výhrách nad Fehérvárem 7:0 a Tapparou Tampere 5:1 poprvé představily venku. V Berlíně se nejdříve ubránily při vyloučení Davida Musila, ale v čase 11:20 už dostal Eisbären do vedení Lean Bergmann, který po přihrávce Blainea Byrona překonal Romana Willa. Za 136 sekund odpověděl v přesilové hře při vyloučení Erica Mika Martin Kaut, který bekhendem dorazil za Jakea Hildebranda svůj vlastní pokus.

Dynamo se ještě v úvodní části ubránilo při trestu Patrika Poulíčka a nerozhodný stav vydržel až po 34. minuty, kdy Kai Wissmann uvolnil Frederika Tiffelse a ten bekhendovým blafákem vrátil domácím náskok. V polovině závěrečné části se německý celek ubránil při vyloučení Jonase Müllera, v čase 58:23 však při power-play zpoza levého kruhu vyrovnal Červenka.

V nájezdech se nejdříve v první sérii prosadil Kaut, ale hned odpověděl Pföderl. Ve čtvrté sérii potom získal Dynamu znovu náskok Tomáš Zohorna, jenže vyrovnal Byron. Na Pföderlův druhý gól v rozstřelu už nedokázal zareagovat Kaut.

Sparta má za sebou domácí duely s Tapparou Tampere (1:2 po samostatných nájezdech) a s Fehérvárem (5:2) a začátek duelu v Sheffieldu jí vůbec nevyšel. Po 109 sekundách otevřel skóre Joel Janatuinen, který se po pravé straně protlačil před Jakuba Tůmu a na bližší tyči překonal Jakuba Kováře. V čase 3:50 se při vyloučení Michala Moravčíka trefil z levého kruhu Mikko Juusola.

Další možnost měl v 8. minutě Robert Dowd. Sparta nevyužila početní výhodu při trestu Sachy Guimonda. Sama na přelomu první a druhé části odolala při vyloučení Ondřeje Mikliše na dvě plus dvě minuty a dokonce se v oslabení prosadila. Přihrávku Tomáše Hyky proměnil Ondřej Najman a podle pravidel Ligy mistrů o 75 sekund zkrátil oslabení.

Pražané se ubránili i při trestu beka Dominika Mašína, který v dresu Sparty debutoval. Vzápětí byl vyloučen Brien Diffley za zákrok na Hyku na pět minut a do konce utkání. Hosté ale dlouhou přesilovku nevyužili. V závěru druhé části dostal za faul na Patricka Watlinga také trest na pět minut a do konce utkání Kryštof Hrabík.

V úvodu závěrečného dějství šel pykat i Mikliš a v přesilovce pěti proti třem zvýšil náskok Daniel Leavens. Ten si tak vynahradil to, že mu po trenérské výzvě nebyl o necelou minutu předtím uznán gól. Ke snížení nepomohly hostům ani dvě početní výhody. Při té druhé trefil Pavel Kousal tyč. V 58. minutě při power-play Sparty upravil Dominic Cormier na 4:1 a v čase 58:32 dovršil výsledek opět do prázdné branky Marc-Olivier Valllerand.

Hokejová Liga mistrů:

Eisbären Berlín –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Bergmann (Byron, Kirk), 34. Tiffels (Wissmann), rozhodující sam. nájezd Pföderl –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 14. M. Kaut, 59. Červenka (Hájek). Rozhodčí: Hinterdobler, Hoppe –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Giesen, Jürgens (všichni Něm.). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4227.

Sestava Pardubic: Will –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Čerešňák, Hájek, Šustr, T. Dvořák, D. Musil, Vála, Hrádek, Michal Houdek –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ M. Kaut, L. Sedlák, Červenka –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Radil, T. Zohorna, R. Kousal –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Vondráček, Poulíček, Mandát –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Herčík, Paulovič, Kaplan. Trenér: Zadina.

Sheffield Steelers –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Janatuinen, 4. Juusola (Janatuinen, Cormier), 42. Leavens (Ciampini, Balmas), 58. Cormier, 59. Valllerand (Dowd) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 23. O. Najman (Hyka, Irving). Rozhodčí: Sewell, Debuche –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Fraley, Kisil (všichni Brit.). Vyloučení: 3:6, navíc Diffley –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ K. Hrabík oba 5 min a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8798.

Sestava Sparty: Jakub Kovář –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kemiläinen, Moravčík, Mikliš, Krejčík, Irving, Mašín, J. Tůma –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Chlapík, R. Horák, P. Kousal –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Řepík, O. Najman, Hyka –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Salomäki, D. Vitouch, M. Forman –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ O. Hrabík, Lajunen, K. Hrabík. Trenér: Gross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články