Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Došlo i na hokejovou Ligu mistrů. Liberec, Třinec a Sparta si letos v Evropě nezahrají

Koronavirová pandemie se v Evropě nelepší, a tak musela hokejová Liga mistrů letošní ročník zrušit. Hlavním důvodem jsou opatření v jednotlivých zemích, která by mohla zápasy zkomplikovat. Odložený start byl naposledy naplánován na 17. listopadu, kdy měla soutěž začít rovnou vyřazovací částí i za účasti Liberce, Třince a Sparty.

Joel Lundqvist s trofejí pro vítěze Ligy mistrů
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Při zvážení všech okolností došla Rada Ligy mistrů k velice těžkému rozhodnutí, že odehrání sezony 2020/2021 není možné, nebo z provozního a ekonomického hlediska pro kluby zvládnutelné," řekl prezident soutěže Peter Zahner po skončení jednání prostřednictvím videokonference.

"Zdraví a bezpečnost všech zúčastněných týmů je naší nejvyšší prioritou a při současném vývoji epidemiologické situace bychom bohužel nebyli schopni zaručit, že se každý vrátí domů vždy v dobrém zdraví a bez nutnosti podstoupit karanténní omezení, bez ohledu na to, jak sofistikovaná by byla hygienická opatření," doplnil Zahner.

V čem pomůže extralize zrušení ročníku Ligy mistrů? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Původně měl nový ročník začít 6. října. Před měsícem se posunul start až na 17. listopadu. Kvůli snížení rizika při přesunech se v úvodním kole i následném osmifinále měly hrát dva zápasy během dvou dnů na jednom místě a právo uspořádat je měl výše nasazený celek.

Doma tak měl hrát Liberec s polským GKS Tychy i Třinec s Juností Minsk. Naopak pražská Sparta měla odehrát duely 17. a 18. listopadu ve Finsku na ledě Lukko Rauma.

Liga mistrů se začala hrát od sezony 2014/2015 a v červnu potvrdila prodloužení spolupráce s marketingovou agenturou Infront Sports & Media AG, která má na starosti i televizní práva, až do roku 2028. "Využijeme teď čas k tomu, abychom analyzovali situaci a našli způsoby, jak překonat těžké časy. Věříme, že se situace s covidem-19 za pár měsíců vrátí do normálu a Liga mistrů se vrátí v sezoně 2021/2022 lepší než kdy dříve," uvedl Zahner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články