Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Čest českého hokeje bude v LM hájit Liberec proti polským Tychům, soupeře znají i Třinec se Spartou

Liberecké hokejisty čeká v 1. kole play-off Ligy mistrů polský celek GKS Tychy, Třinec narazí na Junosť Minsk z Běloruska a pražská Sparta se utká s finským týmem Lukko Rauma. Rozhodl o tom los prestižní soutěže v Zugu.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Soutěž oproti minulým ročníkům začne kvůli pandemii koronaviru rovnou vyřazovací částí 6. října. Liberec a Třinec byly pro los nasazeny do prvního koše, Sparta do druhého. Při losu byly dvojice zařazeny do pavouka, podle kterého je jasná cesta až do finále. Liberečtí Bílí Tygři mohou v případě postupu v osmifinále narazit na lepšího z duelu mezi finským Kärpätem Oulu a dánským Aalborgem.

Třinečtí Oceláři při úspěchu půjdou na Salcburk, či Tapparu Tampere a Sparta na EHC Mnichov, nebo Ilves Tampere. Liberec s Třincem se mohou potkat teoreticky ve čtvrtfinále, Sparta by mohla svést český souboj v semifinále. Liberec, který ovládl základní část nedohrané sezony extraligy, i druhý tým tabulky Třinec se představí v Lize mistrů pošesté ze sedmi ročníků a jejich dosavadním maximem je postup do semifinále shodně v roce 2018.

Třetí Sparta bude hrát v soutěži počtvrté, v roce 2017 se probojovala až do finále. Původně měla Liga mistrů začít 3. září jako v minulosti zápasy v osmi čtyřčlenných skupinách systémem každý s každým. Kvůli pandemii byl její start odložen až na říjen a hrát se bude rovnou play-off. Nový vítěz by měl být znám po odehrání 61 zápasů 9. února 2021, na kdy je naplánovaný jediný finálový souboj.

"Čeká nás typický finský hokej o bruslení a důrazu. Už jsme v minulosti hráli s Kärpätem i KalPou, takže s Finy máme bohaté zkušenosti. Budou to zápasy ve vysokém tempu a o pohybu, ale věřím, že budeme mít formu a postoupíme," řekl klubovému webu sparťanský útočník Lukáš Pech.

Bere jako realitu, že se bude hrát hned formou play-off. "Nic se pro nás nemění. Naplno se hrálo také v základní skupině, protože se musíte probojovat do play-off. Já jedu každý zápas naplno, ať už je to základní skupina nebo vyřazovací část. Budeme chtít uspět a postoupit," dodal Pech.

Dvojice pro 1. kolo play-off Ligy mistrů:

Bílí Tygři Liberec - Tychy (Pol.), Oceláři Třinec - Junosť Minsk (Běl.), Lukko Rauma (Fin.) - Sparta Praha, Lulea (Švéd.) - Eisbären Berlín (Něm.), Curych (Švýc.) - SönderjyskE (Dán.), Salcburk (Rak.) - Tappara Tampere (Fin.), Bolzano (It.) - Biel-Bienne (Švýc.), Färjestad (Švéd.) - Cardiff (Brit.), Straubing (Něm.) - Ženeva (Švýc.), Kärpät Oulu (Fin.) - Aalborg (Dán.), Mannheim (Něm.) - Grenoble (Fr.), Zug (Švýc.) - Skelleftea (Švéd.), EHC Mnichov (Něm.) - Ilves Tampere (Fin.), Rögle (Švéd.) - Stavanger (Nor.), Frölunda (Švéd.) - Něman Grodno (Běl.), Davos (Švýc.) - Vídeň Capitals (Rak.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články