Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České kluby už znají soupeře pro příští ročník hokejové Ligy mistrů

Poslední sezonu hokejové Ligy mistrů zrušila pandemie, následující rok už by se ale měla vrátit evropská soutěž na scénu a chybět v ní nebudou ani české kluby. Mistr extraligy Třinec se utká v základní skupině F s Leksandem, Fribourgem-Gottéron a Juností Minsk. Vítěz základní části uplynulé extraligové sezony Sparta narazí ve skupině A na Växjö, TPS Turku a německý Bremerhaven. Mladou Boleslav čeká ve skupině B hegemon dosud odehraných ročníků Frölunda, Curych a IFK Helsinky. 

Liga mistrů se vrátí na scénu po minulém zrušeném ročníku kvůli pandemii koronaviru. Nový ročník soutěže začne 26. srpna. Do play-off postoupí vždy dva celky z osmi skupin po čtyřech účastnících, jež skončí 13. října. Finále je naplánováno na 1. března. Prvenství obhajuje Frölunda. Švédskému celku se v sezoně 2019/20 podařilo zvítězit již počtvrté ze šesti odehraných ročníků.

Poraženým finalistou byl naposledy Hradec Králové a vyrovnal tak maximum českého zástupce. V sezoně 2016/17 zůstala těsně pod vrcholem i Sparta a ztroskotala tehdy na stejném soupeři - Frölundě. V nadcházejícím ročníku chybí slovenský zástupce, Banská Bystrica právo startu nevyužila a hrát nebude ani nový mistr Zvolen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články