Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liga mistrů hledá cestu k divákům i lepšímu financování

Praha ‒ Hokejová Liga mistrů bude pokračovat i v následujících šesti letech. Soutěž ale dál hledá ideální formát a také cestu, jak být pro zúčastněné kluby výdělečná. Pražská valná hromada Champions League se zabývala rovněž možnostmi, jak zlepšit často chybějící divácký zájem o zápasy Ligy mistrů.

V příští sezoně bude Ligu mistrů hrát jen 32 namísto dosavadních 48 klubů. Z české Extraligy se do soutěže kvalifikovali krom mistrovského Brna ještě další medailisté uplynulého ročníku, a to Hradec Králové a Liberec, a Třinec jako druhý tým základní části.

"Nový systém zajišťuje mnohem větší kvalitu, protože se do Ligy mistrů dostaly skutečně jen ty týmy, které se umístily ve svých domácích soutěžích na předních místech," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Je nám líto, video expirovalo.
Projekt hokejové Ligy mistrů bude fungovat dalších šest let

Kvalitní hokej by měl přitáhnout i více diváků, kteří ne vždy na Ligu mistrů chodí. "Stále jsou mezi námi rozdíly, a to chceme změnit. Ve Švédsku předvádíme dobrý hokej, ale zájem o soutěž je menší než třeba ve Švýcarsku nebo Česku," připustil ředitel Ligy mistrů Anders Ternbom.

Kluby se ale zatím dál musí potýkat s finanční náročností soutěže. "Bohužel Liga mistrů zatím není na úrovni, abychom na ní dokázali vydělávat nebo si její pomocí dokonce vylepšovali rozpočty," konstatoval Jech.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články