Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Licenci Znojma získá buď Brno, nebo Chomutov

Znojmo - Majitel hokejového klubu HC Znojemští Orli Jaroslav Vlasák oznámí do konce tohoto týdne jméno nového účastníka příštího ročníku hokejové O2 extraligy, který v soutěži nahradí jeho jihomoravský tým. Vlasák dnes zúžil seznam nejžhavějších kandidátů na dva pomyslné finalisty, mezi něž patří brněnská Kometa a Chomutov. Dukla Jihlava či uvažovaný barážový poražený zřejmě budou mít smůlu.

Už v minulém týdnu přiznaly svůj zájem o licenci dva historicky nejúspěšnější hokejové kluby československé historie - vedle brněnské Komety to byla i Dukla Jihlava. "Teď to analyzujeme a pracujeme na tom, abychom splnili podmínky, které Znojmo požadovalo," řekl generální manažer Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Brněnské vedení se k probíhajícímu procesu, dokud není u konce, nechce vyjadřovat.

Po nedělním dlouhém vyjednávání se mezi uchazeče oficiálně zařadil také Chomutov. "Všeobecně se hovoří o čtyřech až pěti kandidátech. Ale myslím, že jsou dva - to jsme my a Brno," domnívá se generální manažer Chomutova Milan Vacke. Jaroslav Vlasák to potvrdil s tím, že Jihlavu nepovažuje za vážného zájemce.

Cena za licenci Znojma je pevně daná

Žádné šroubování ceny formou dražby nehrozí. Zatím utajovaná částka je přesně daná. "Obchod to je, ale v žádném případě to nestojí na tom, že bych čekal, kdo mně nabídne víc. Jsou tam jiné priority," uvedl Vlasák a dodal, že jednou z věcí, která se domlouvá při schůzkách, je i licence na první ligu.

Majitel znojemského klubu navíc upozornil, že výběr nehodlá prodlužovat. "Nečekám na vyústění baráže a rozhodnout bych chtěl tento týden," řekl Vlasák.

Jaroslav Vlasák
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články