Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Liberečtí Kalous s Nedvědem by mohli zamířit do HC Lev, doplnit je má Sejejs

Praha – Pomalu se začíná rýsovat složení realizačního týmu hokejového klubu HC Lev, který od nového ročníku vstoupí do KHL. Dlouhodobě se spekuluje, že hlavním trenérem mužstva by se měl stát Josef Jandač, který naposledy působil na lavičce Sparty. Nově se objevily informace, že pozici asistenta by mohl zaujmout liberecký Jiří Kalous a generálním manažerem by měl být jmenován bývalý lotyšský reprezentant Normunds Sejejs. Informoval o tom deník Sport. Z Liberce by do Lva mohl přijít i dosavadní kapitán týmu, reprezentační útočník Petr Nedvěd.

Jiří Kalous
zdroj: Isifa autor: Paprskář Pavel

Sejejs není v českém prostředí úplně neznámé jméno. Lotyš strávil jako hráč tři sezony v extralize, když nastupoval za Litvínov a Karlovy Vary. Poslední čtyři roky působil v roli generálního manažera Dinama Riga, které je jediným lotyšským zástupcem v KHL. V klubu ale nedávno na vlastní žádost skončil a v lotyšských médiích se množí spekulace, že důvodem je právě nové angažmá Lotyše v pražském HC Lev.

A možné působení čtyřiačtyřicetiletého manažera v Praze nezní vůbec nelogicky. Lev by rád vyznával obdobnou filozofii při skládání kádru, kterou se Sejejs prezentoval v Rize, kde vytvořil tým složený především z domácích hráčů, přesto konkurenceschopný v hvězdami nabité KHL.

A Lev se netají tím, že jeho kádr by měl být základem české reprezentace a do značné míry by se jeho soupiska měla překrývat se sestavou národního týmu. To jak z důvodů finančních, tak s přihlédnutím k atraktivitě kádru, který by měl na tribuny přilákat co možná nejvíce fanoušků.

Této strategii by odpovídalo i možné angažování dosavadního kapitána exraligového Liberce Petra Nedvěda, který se momentálně připravuje s národním týmem na mistrovství světa. "I když bych si velmi přál, aby u nás pokračoval. Musím se každopádně připravit na variantu, že Petr už v Liberci pokračovat nebude. Takovou věc samozřejmě potřebujeme vědět co nejrychleji, ale rozhodně na Petra tlačit nebudeme. Počkáme si na jeho rozhodnutí," řekl generální manažer Bílých tygrů Ctibor Jech. 

V souvislosti s pozicí hlavního trenéra se nejčastěji skloňuje jméno Josefa Jandače. Čerstvě se ale objevily spekulace, že Jandačovým asistentem by se měl stát Jiří Kalous, který aktuálně působí na lavičce Liberce. V posledních třech sezonách dovedl Kalous Bílé tygry dvakrát do semifinále, jako asistent se radoval na Slavii hned ze dvou titulů.

"Nabídek se sešlo víc, svoji budoucnost samozřejmě řeším. Liberec je jedna z priorit," tvrdí osmačtyřicetiletý trenér, kterému končí v Liberci smlouva. Přiznává ovšem, že s pražským HC Lev o angažmá jedná. "Do pátku se k tomu opravdu nechci vyjadřovat. Teprve, až uvidím, co bude. Rozhodnutí, jestli ano, nebo ne, padne až ke konci týdne," řekl Kalous.

Zdroj
ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články