Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Liberecký Pinc: Pardubice vyhrály zaslouženě, byly disciplinovanější

Liberec - Hokejisté Liberce ani na pátý pokus ve své desetileté extraligové historii nedokázali postoupit do finále play-off. Potřetí je v cestě za titulem zastavily Pardubice. Brankář Marek Pinc ale po skončení letošní série přiznal, že Východočeši tentokrát postoupili zcela zaslouženě. "Bojovali jsme, dřeli, ale bohužel na Pardubice to nestačilo," uvedl Pinc.

Zklamaný brankář Marek Pinc
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Pardubice hrály výborně celou sérii. Kromě prvního zápasu, kdy si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Od té doby si myslím, že byly lepším mužstvem," řekl Pinc. "Oni byli i disciplinovanější. My jsme měli hodně vyloučených, což taky hrálo roli," doplnil zkušený třiatřicetiletý gólman, který působí v Liberci od roku 2009.

Klíčovým momentem celé série byl podle Pince čtvrtý zápas. "Možná i ve druhém jsme hráli dobře a mohli jsme urvat vítězství. Pak jsme přijeli domů a trošku se štěstím jsme vyhráli třetí zápas, kdybychom vyhráli čtvrtý, tak by to bylo 3:1 na zápasy a asi bychom to urvali," uvažoval Pinc, který se dnes stejně jako v minulém duelu nechal vystřídat.

Brankář Liberce Marek Pinc inkasuje
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Pinc pustil na led svého náhradníka Tomáše Vošvrdu od třetí třetiny. Třetí gól inkasoval na konci druhé části a následně praštil hokejkou o mantinel. Střela Vladimíra Sičáka skončila za jeho zády po nechtěné teči obránce Jana Výtiska. "Trochu mi ruply nervy. Dostali jsme snad šestého vlastňáka. Střela jde vedle a trefí to našeho hráče, smůla," kroutil hlavou Pinc.

Semifinálovou účast nakonec bral jako úspěch. "Když se koukneme na tým, máme tady půlku kluků z Benátek (z 1. ligy) a deset jich hrálo první rok extraligu. Mohli jsme jít i dál, kdybysme měli trošku štěstí. Myslím si ale, že kluci bojovali, dřeli a klobouk dolů. Semifinále dobré, ale chtěli jsme trochu dál," uvedl Pinc, jenž poukázal i na absenci distancovaného Jaroslava Kudrny v pátém a šestém zápase série.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články