Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Libereckou pevnost nedobyly ani Vítkovice. Bílí Tygři doma vyhráli podesáté v řadě

Liberec – Jestli je v extralize nějaký stadion, kam týmy nejezdí rády, je to ten v Liberci. Bílí Tygři totiž před vlastními fanoušky neprohrávají, což potvrdili i proti Vítkovicím. Ostravský celek zdolali 2:0 a připsali si jubilejní desátou výhru za sebou na domácím ledě. Zároveň si v čele udrželi desítibodový náskok před druhou Spartou.

Slavící hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec začal zostra a hned po 15 vteřinách byl ve výborné šanci Bulíř, ale přestřelil. Následovala liberecká přesilovka, s nebezpečnými ranami Ševce a Birnera si však poradil Kantor. Severočeši byli i nadále aktivnější a v další přesilové hře šli zásluhou šťastné branky Krenželoka do vedení.

"Gól byl velmi kuriózní. Myslím, že mě to trefilo do holeně. Jak jsem padal, tak jsem puk dovezl až do branky. V tu chvíli jsem si ale nemyslel, že tento gól prakticky rozhodne celý zápas," uvedl Krenželok, který je vítkovickým odchovancem. 

"Byl to velmi těžký zápas a vydřené vítězství. Vítkovice hrály velmi dobře a jejich hra nám činila problémy. Bylo těžké si vytvořit šance. Bojují o každý bod potřebný k postupu do předkola a na jejich hře to bylo znát," doplnil Krenželok.

Druhý gól mohl přidat hned vzápětí Derner, jehož střela jen těsně minula pravou tyč Kantorovy branky. Hosté se osmělili až v polovině třetiny, Vandasovu střelu bez přípravy ale zlikvidoval připravený Lašák. Na druhé straně zahrozil domácí Jelínek, Kantor jeho pokus vyrazil s velkými obtížemi.

Na začátku druhého dějství měl dobrou šanci liberecký Radivojevič, Kantor ale byl u své tyče včas. Vyrovnat mohl hostující Balán, v situaci dva na jednoho ale střílel vedle. Poté byl ale k vidění spíše urputný boj o každý kousek ledu, se spoustou nepřesností na obou stranách.

Ideální příležitost na vyrovnání měli Ostravané po faulech Jelínka a Výtiska, kdy hráli 100 vteřin v pěti proti třem. Bílí Tygři se ale ubránili a hostům dovolili pouze jednu střelu na Lašáka.

"Neodehráli jsme vůbec špatný zápas. Měli jsme své šance, hlavně dlouhou přesilovku pět na tři. Bohužel jsme ji nedokázali využít a ne nadarmo se říká, že tým, který nepromění dvojnásobnou přesilovku, nemůže vyhrát," uvedl vítkovický gólman Pavel Kantor.

Úvod třetího dějství patřil Vítkovicím, které si svou aktivitou vybojovaly dvě početní výhody v krátkém sledu za sebou. Největší šanci měl ale ve vlastním oslabení domácí Bulíř, tváří v tvář Kacetlovi však neuspěl.

Lídr tabulky se druhého gólu však přeci jenom dočkal. V 51. minutě dorazil Šimkovu dělovku za Kacetlova záda mladík Lakatoš a vnesl na hokejky libereckých hráčů klid. "Trochu si ten gól vyčítám, protože jsem neudržel Šimkovu střelu. Ztrácíme na předkolo čtyři body, do konce základní části ještě zbývá několik kol. Musíme však začít vyhrávat a nečeká nás nic lehkého," doplnil Kantor.

Hosté v závěru zápasu zkusili dlouhou hru bez brankáře, Liberec se však v poklidu ubránil. "Byl to vyhrocený zápas, který byl stylem podobný play-off. Dlouhou dobu jsme drželi vedení 1:0, Vítkovice ale byly hodně nebezpečné. Blíží se konec základní části, týmy jako Vítkovice bojují o každý bod a jsou velmi houževnatým soupeřem," uvedl Lakatoš.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Krenželok (Valský, Ševc), 51. Lakatoš (Šimek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 8:8, navíc Ševc (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5814.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Bulíř, Vampola, Birner - Bakoš, Lakatoš, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Vítkovice: Kantor - Pastor, Čerešňák, Štencel, Štich, Philipp, Klok - Olesz, Szturc, Hovorka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Tomi, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Filip Pešán (Liberec): "Měli jsme lepší začátek než soupeř, jinak ale byla hra velmi vyrovnaná. Narazily na sebe týmy s podobným herním systémem. Vítkovice dobře napadaly, bruslily a nečekaly pouze na brejky. Nepodali jsme optimální výkon, proto jsem rád, že jsme utkání dovedli do vítězného konce."

Jakub Petr (Vítkovice): "Prvních deset minut utkání jsme byli ještě v autobuse, Liberec nás přehrával a nakonec dal i vítěznou branku. Poté jsme hru vyrovnali a vypracovali i nějaké šance. Měli jsme k dispozici i dlouhou dvojnásobnou přesilovku, bohužel jsme kotouč do branky nedotlačili. Zápas rozhodly situace z předbrankového prostoru, kde nás Liberec předčil. Proto bere tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články