Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec zůstává na vítězné vlně, Zlínu ukončil domácí sérii

Zlín - Počtvrté za sebou naplno bodovali a udrželi těsný kontakt s vedoucím Třincem. Bílí tygři z Liberce pokračují ve vynikajících výkonech. Na zimním stadionu Luďka Čajky se však vítězství nerodilo lehce. Domácí PSG měl před vlastními příznivci bilanci čtyř triumfů v řadě a zásluhou Okála krátce po zahájení třetí třetiny vyrovnal. Dva slepené góly hostí z přesilových her nicméně definitivně rozhodly. 

Liberecký Krenželok (vpravo) v souboji s Veselým ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Když Zlínští hostili Bílé Tygry naposledy a padli potupně 0:5, následovalo odvolání trenérů a jednatele klubu. Jak moc se toho v týmu od té doby změnilo, bylo vidět od začátku duelu. Rozdíl mezi oběma zápasy byl obrovský.

Berani si zkraje utkání vytvořili šance, avšak Vlachova klička, Karafiátova dělovka či Kubišův únik gólem neskončily. Před skvělou diváckou kulisou se hrálo svižně, první komerční přestávka dostala prostor až ve 14. minutě. A krátce po ní padla také první branka. Radovat se mohli Liberečtí, když ránu Stránského dorazil pohotový Bartovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Liberec

Začátek prostředního dějství patřil hostům. Kašík byl ovšem úspěšnější než soupeřovi střelci. Domácí zahrozili ojediněle zásluhou Vlacha, vyrovnat se jim ale nepovedlo. Poslední dvě slibné příležitosti druhé třetiny zahodili Radivojevič s Bulířem.

Do závěrečné části vstupoval Zlín v oslabení. Přesto vstřelil Liberci první gól v sezoně. Zasloužil se o to Ondráček, který vybojoval puk v rohu hřiště a následně vyzval ke skórování Okála. Již za sedm vteřin ale putoval na trestnou lavici Kubiš, což hosté bleskově potrestali zásahem Svačiny ve hře pěti proti třem - 1:2.

Divoký úvod třetiny dovršil v pokračující klasické přesilové hře třetím gólem Severočechů v čase 41:46 Bližňák. Nejatraktivnější pasáž zápasu bavila 5445 přihlížejících diváků.

Když ve 47. minutě zůstal zcela osamocen před Willem domácí útočník Kubiš, radoval se z korigující trefy. Tlak Beranů se stupňoval, a to i díky dvěma dalším přesilovkám. Matějíčkova tečovaná rána ani Kubišova "tutovka" však kýžené vyrovnání nepřinesly.

"Kdybychom takto hráli v pondělí v Pardubicích, tak jsme je přejeli. Předvedli jsme dobrý výkon, ale bohužel to nestačilo. Rozhodly naše zbytečné fauly. To Liberec umí trestat. Mohli jsme mít z těchto dvou zápasů aspoň čtyři body a máme jen jeden," mrzelo domácího obránce Tomáše Žižku.

33. kolo hokejové extraligy:

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 41. Okál (J. Ondráček), 48. Kubiš (Popelka, Matějíček) - 16. Bartovič (J. Stránský, Pyrochta), 41. Svačina (Bulíř), 42. Bližňák (Svačina, Ševc). Rozhodčí: Mrkva, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5445.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Blaťák, O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - J. Ondráček, Karafiát, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Liberec: Will - Ševc, Šimek, Pyrochta, Vitásek, Havlín, Jánošík - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Martin Hamrlík (Zlín): "Liberec byl jednoznačně nejsilnější tým, se kterým jsme za mé působení na střídačce hráli. Bylo těžké se prosadit, mužstvo ale bojovalo. Sami jsme se potom vstřelili do nohou stupidním faulem hned na buly, kdy jsme inkasovali místo toho, abychom využili euforie po vyrovnání. Věděli jsme, že jsme v minulých zápasech s nimi nedali žádný gól a že po další brance se stav 1:3 bude těžko otáčet. Sice jsme jednu branku dali, víc už ale ne. Škoda, mohli jsme to dohrát na remízu."

Filip Pešán (Liberec): "Připravili jsme se poctivě na soupeře, který po změně trenéra předvádí kvalitní, dobrý hokej. To se v úvodu potvrdilo, kdy jsme měli plné ruce práce se soupeřovou aktivitou. Byli jsme však trpěliví a díky tomu jsme zápas otočili. Až na pár faulů to nebylo špatné, zlomový byl samozřejmě moment, kdy jsme po vyrovnání ihned odskočili na rozdíl dvou branek."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články