Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Liberec zabral a vyhrál v Karlových Varech

Karlovy Vary - Hokejisté Liberce zvítězili v 11. kole extraligy na ledě Karlových Varů 3:1 a připsali si teprve druhou výhru za posledních deset zápasů. O branky vítězů se postarali Michal Bulíř, Tomáš Urban a Petr Nedvěd. Gólman Bílých Tygrů Ondřej Pavelec se na sedmý pokus dočkal první výhry v extralize. Čisté konto pokazil posile z Winnipegu pro výluku v NHL až v 56. minutě Lukáš Pech.

První akvizici ze zámoří při výluce přivítala také Energie, která už nastoupila s obráncem MacDonaldem z New York Islanders. Vstup do utkání vyšel hostům. Ve čtvrté minutě už po pěti vteřinách využili přesilovou hru při vyloučení Gulašiho, když se po Čuttově střele prosadil Bulíř. Po nenápadné střele se z navýšení vedení Bílých Tygrů radoval v deváté minutě Tomáš Urban.

Nervózně hrající domácí dokázali v úvodní třetině kontrovat pouze šancí Kumstáta, který z bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou Pavelcovu branku. Hra podprůměrné úrovně pokračovala i po přestávce. Severočeši si hlídali dvoubrankový náskok a hráči Energie marně dobývali jejich obranné pásmo.

Vzrušení přinesla až polovina zápasu, když za protesty byl na deset minut vyloučen Pech. Ve 34. minutě navýšil vedení Liberce Petr Nedvěd, který z úhlu prostřelil nejistého Závorku. I v poslední třetině pokračoval nezáživný hokej.

Bílým Tygrům stačilo bránit tříbrankový náskok a domácí nebyli schopni plynule přejít přes střední pásmo. Jiskru naděje pro Karlovarské vykřesal v 56. minutě Pech, který střelou mezi betony připravil Pavelce o nulu. Snahu o vstřelení další branky domácích však zhatilo Doležalovo vyloučení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Liberec

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 56. Pech (Kumstát, MacDonald) - 4. Bulíř (Čutta, Dušek), 9. T. Urban (Filippi, Bárta), 34. Nedvěd (Bulíř). Rozhodčí: Pešina, Kalivoda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4, navíc Pech (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3044.

Karlovy Vary: Závorka - Gründling, Kloz, D. Kohn, Nosek, Gřegořek, MacDonald, J. Látal, Gulaši - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal - T. Klíma, Vachovec, J. Heřman. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Liberec: Pavelec - Šmíd, Havíř, Čakajík, Výtisk, Čutta, Cebák, Štich - Bulíř, Nedvěd, Dušek - Kudrna, Roman Vlach, Víšek - T. Urban, Bárta, Filippi - L. Krejčík, Galamboš, Kica - od 24. navíc Špaček. Trenéři: Jelínek, Pešán a Kapoun.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "O výsledku se rozhodlo v první třetině, kdy jsme dostali dva rychlé góly. Nedokázali jsme proměnit dva samostatné nájezdy, také jsme netrefili prázdnou branku. Soupeř poté pozorně bránil a k ničemu nás nepustil. Aniž bych chtěl snižovat výkon Liberce, tak nás strašně mrzí, že po pěti zápasech, kdy jsme bodovali, jsme se k nim dnešním výkonem ani nepřiblížili. Závorka nastoupil, protože se při rozbruslení zranil Mensator."

Marian Jelínek (Liberec): "My už jsme pomalu zapomněli, jaké to je, připsat si tři body. Pro změnu ve výsledcích jsme udělali i nehokejové věci, například řidič vydezinfikoval autobus. Sezona je taková, jaká je. My jsme šťastní, že si odvážíme tři body. O samotném zápase se dnes bavit nebudu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články