Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec vyjel na led bez Nedvěda

Liberec - Hokejisté Liberce zahájili přípravu pod vedením nového trenéra Jelínka, který odolal vábení Omsku. Naopak kapitán Petr Nedvěd stále čeká na vyjádření celku ze Sibiře. Nováček extraligy z Chomutova vyjel na led v kompletní sestavě a Vítkovice začínají po částech, kdy se kompletní kádr sejde až ve čtvrtek.

"Já jsem to uzavřel. Dvakrát posunuli nějaký termín, tak jsem pak řekl, že už dál čekat nebudu," přiblížil Jelínek kontakt s Omskem. "Abych byl upřímný, ani nevím, jestli už to mají vyřešené a nějakého trenéra mají," dodal Jelínek s tím, že se mu však zástupci Omsku v neděli opětovně se ozvali.

Přiznal, že ho zájem ambiciózního klubu potěšil. "Táta mi vždycky říkal, abych šel tam, kde je o mě zájem," podotkl. Rozladění či zklamání z toho, že vše nakonec nevyšlo, ale necítí. "To vůbec ne. Já jsem v Liberci rád, vedení jsem ujistil, že tu chci být," řekl Jelínek.

Pro bývalého kouče Plzně a Sparty proto již není přesun do KHL aktuálním tématem. "Pokud by nabídka Omsku byla pro vedení Liberce finančně zajímavá, tak bych to respektoval. Liberec se nějak vyjádřil, ovšem dopadlo to tak, že jsem tady," potvrdil tak Jelínek částečně spekulace o tom, že jednání s ruskou stranou ztroskotala na libereckém požadavku odstupného a především jeho výši.

Nyní se tak trenér soustředí především na Liberec, kde má za sebou letní přípravu na suchu. "Dělali jsme testy před a po přípravě. Ukázal se nárůst, což je nejdůležitější. Nyní je třeba, abychom tu kondici dokázali využít i na ledě," řekl Jelínek. Plánuje testovat v přípravě další hráče, konkrétní ale nebyl. "Každé období v létě je stejné. Bude tu hodně nových hráčů, plánujeme testovat některé hokejisty, kádr může doznat do začátku extraligy ještě mnoha změn," prohlásil Jelínek.

Největšími posilami by měli být obránce David Havíř a útočník Roman Vlach, kteří se budou pokoušet nahradit odchody Marka Trončinského nebo například útočníka Milana Bartoviče. S týmem se prozatím připravuje i obránce Edmontonu Ladislav Šmíd.

Chomutovští se těší na Ufu

Chomutovští se sešli v kompletním složení včetně dvaatřicetiletého slovenského beka Tomáše Haranta, který je v klubu na zkoušku a usiluje o smlouvu. "Na ledě byla třicítka hráčů a čtyři brankáři. Kromě Haranta ale nikoho navíc v současnosti netestujeme," řekl trenér Pirátu Jiří Doležal.

Více než polovina mužstva se objevila již na nedělním podvečerním tréninku, teprve dnes se ale začalo po suché části přípravy naostro. "Držel jsem se zaběhnutých a obvyklých věcí. Zpestřením byla ale část, kterou jsme absolvovali s trenérem zápasu, při níž jsme zkoušeli různé věci na zápasnické žíněnce," prozradil Doležal.

Událostí pro Severočechy i jejich fanoušky bude účast v přípravné mezinárodní soutěži European Trophy. Před vstupem mezi českou elitu prověří Piráty vedle jiných například ruská Ufa. "Čekají nás kvalitní soupeři a mělo by nás to velmi dobře otestovat," věřil Doležal.

Vítkovice se sejdou kompletní až ve čtvrtek

Po částech začínají s přípravou na ledě extraligoví hokejisté Vítkovic. Tréninky se zatím budou prolínat se zdravotními prohlídkami, celý tým se poprvé společně sejde až ve čtvrtek.

"Do čtvrtka je to taková zahřívací fáze. Na led budeme chodit po skupinách, po částech budou hráči navíc absolvovat lékařské prohlídky. Tenhle cyklus potrvá do středy a od čtvrtka už se bude mužstvo připravovat pohromadě," řekl vítkovický asistent Zdeněk Moták.

Na začátku závěrečné části letní přípravy se dnes vítkovickým trenérům hlásily i všechny staronové posily Ondřej Roman, Michal Barinka a Vladimír Svačina. Kádr ostravského klubu naopak opustili Pavel Trnka, Ctirad Ovčačík, Juraj Štefanka, Juraj Sýkora, Petr Pohl a Peter Húževka. Podle individuálního plánu zatím ještě trénuje i obránce Marek Malík.

Vítkovičtí v přípravném období sehrají deset přípravných zápasů, první z nich 2. srpna v Olomouci. Tři týdny před zahájením extraligové sezony tým odjede na krátké turné po Rakousku, kde změří síly s Innsbruckem a Villachem, následovat bude i turnaj v maďarském Székesfehérváru za účasti domácího celku, Mnichova a Lublaně.

V generálce na extraligu se svěřenci hlavního kouče Mojmíra Trličíka utkají 7. září v domácí hale s nováčkem slovenské extraligy Piešťany.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články