Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec vyhrál v Litvínově a navýšil svůj náskok v čele extraligy

Litvínov - Hokejisté Liberce zvítězili v 15. kole extraligy na ledě mistrovského Litvínova 5:2, uspěli popáté za sebou a zvýšili svůj náskok v čele tabulky na čtyři body. Dvěma góly se na tom podílel útočník Michal Řepík. Jedenáctá Verva prohrála potřetí za sebou.

Litvínov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Před utkáním zástupci Litvínova a také opora z minulé sezony, útočník Jakub Petružálek z Örebro, pokřtili DVD Černo-žlutý zázrak, které jde v neděli do prodeje. Na ledě ale kraloval proti úřadujícímu šampionovi aktuální lídr. Jako první zahrozil Řepík, pak se Bílí Tygři ubránili při Ševcově trestu a další příležitosti měli v šesté minutě Valský a opět Řepík. Za domácí měl náznak šance Jánský. Verva se ubránila při Martynkově pobytu na trestné lavici, ale z Pirošova vyloučení už vytěžili hosté v 15. minutě vedení. Ševcovu ránu od modré čáry ještě Janus vyrazil, ale dvě vteřiny po skončení přesilovky se trefil střelou za levým kruhem Řepík.

V 19. minutě Bílí Tygři zvýšili, když po rychlém brejku vyzval Jelínek ke skórování Valského. Za 35 vteřin kapituloval Janus potřetí - mezi betony jej prostřelil Stránský. Od druhé části se do brankoviště domácích postavil Horák. Litvínov se snažil vrátit do hry o lepší výsledek. Lašáka prověřil Hanzl a při Vlachově vyloučení byl blízko gólu z dorážky Trávníček, který nastoupil jako klubový rekordman k 800. extraligovému zápasu za Litvínov.

Ve 29. minutě naopak udeřil znovu Liberec. Při Gerhátově trestu se uvolnil Řepík a z mezikruží se trefil přesně k levé tyči. Při dalším Gerhátově vyloučení mohl dovršit hattrick Řepík, ale tvrdou ránou minul. Z brejku nevyzráli v oslabení na Lašáka Lukeš s Hanzlem. Domácí pak odolali i 39 vteřin v třech proti pěti a v 39. minutě se poprvé radovali. Z pravého kruhu překonal Lašáka Kubát a za 45 vteřin po vyhraném Hanzlově vhazování upravil na 2:4 Martynek. Šance Kubáta a Hübla v úvodu závěrečného dějství další snížení ztráty domácích nepřinesly.

Ve 44. minutě se naopak prosadil po Jelínkově nahození z dorážky Krenželok. Domácím vždy v koncovce ke gólu krůček chyběl, další příležitost zblízka neproměnil Lukeš. Při Bakošově trestu neuspěl sám před Lašákem ani nejlepší střelec soutěže Hübl a Smolka zamířil do levé tyče. Litvínov se neprosadil ani v dalších přesilovkách včetně 25 sekund trvající výhody pěti proti třem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Liberec

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:3, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 39. Kubát (Jurčík), 40. Martynek (R. Hanzl) - 15. Řepík (Birner, Bulíř), 19. Valský (P. Jelínek), 20. Stránský (Bulíř), 29. Řepík (Birner, Ševc), 44. Krenželok (P. Jelínek, Valský). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 4987.

Litvínov: Janus (21. L. Horák) - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Kajínek, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Radim Rulík (Litvínov): "Musím říci, že Liberec vyhrál naprosto zaslouženě. Byl dneska lepším týmem a měl lepší pohyb. My jsme se mu vyrovnali jen v určitých úsecích zápasu, ale v žádném případě jsme s nimi po šedesát minut nedokázali držet krok, proto jsme prohráli takto výrazným rozdílem."

Filip Pešán (Liberec): "My jsme do utkání vstoupili slušně, byli jsme silní na kotouči a vstřelili jsme branky po vypracovaných šancích. Situaci jsme si zkomplikovali v závěru druhé třetiny, kdy jsme nepochopitelně během krátkého časového úseku dostali dva góly po našich chybách. Čekali jsme na začátku třetí třetiny tlak domácích, který přišel. Naštěstí jsme ho ustáli, naše uklidňující pátá branka byla zlomová a dotáhli jsme to do vítězného konce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články