Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liberec udržel v LM naději na postup, Hradec se posunul na druhé místo

Liberec i Hradec Králové udržely před závěrečným 6. kolem základních skupin hokejové Ligy mistrů šanci na postup do play-off. Východočeši se výhrou 2:1 na ledě Štýrského Hradce posunuli na postupovou druhou pozici, Bílí Tygři vydřeli vítězství 3:2 na samostatné nájezdy v Augsburgu.

Hradec Králové na ledě posledního týmu tabulky musel o tříbodový zisk usilovně bojovat. V první větší šanci neuspěl Miškář, po něm otevřel v 15. minutě skóre Smoleňák.

Vzápětí byl blízko k vyrovnání Krainz, ale jeho gól neplatil. Místo toho navýšil náskok hostů při přesilové hře 36 sekund před přestávkou Červený.

Rakouský celek ale nesložil zbraně a snažil se dál dobývat branku, kterou hájil Mazanec. Ten předvedl několik výborných zákroků, neuspěli proti němu Weihager, Moderer či Yellow Horn.

Jenže stejně dopadli na druhé straně i Perret, Kevin Klíma, Radovan Pavlík a Vincour. V závěru byl vyloučen Kevin Klíma, domácí to zkusili v šesti bez gólmana a Oleksuk snížil.

V tu dobu však scházelo už jen 16 vteřin do konce základní doby a Východočeši už si nenechali vzít důležité tři body, díky nimž poskočili na postupové místo.

Štýrský Hradec - Hradec Králové 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 60. Oleksuk (Yellow Horn) - 15. Smoleňák (Červený, Koukal), 20. Červený (Smoleňák, Zámorský). Rozhodčí: Baluška (SR), Smetana - Kontschieder (oba Rak.), Zgonc (Slovin.). Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 2121.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Rosandič, Gaspar, Nedomlel - Smoleňák, P. Koukal, Červený - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Perret - Miškář, Kubík, M. Chalupa - Kevin Klíma, R. Pilař. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ještě vyrovnanější bitvu svedli Bílí Tygři v Německu. Přestože měli za celý zápas jen dva vyloučené hráče, hned jejich první trest domácí v přesilovce využili: deset sekund před návratem Kotvana na led otevřel skóre v 19. minutě Payerl.

Ve druhé části přišly velké chvíle libereckého gólmana Schwarze, který vychytal Frasera, Hafenrichtera i Schmölze.

Závěr třetiny patřil tentokrát Severočechům. Nejdřív vyzněly naprázdno příležitosti Bulíře s Birnerem, dva pokusy Filippiho i velká možnost Krenželoka, ale Lenc v čase 39:39 už slavil vyrovnání.

Ve 44. minutě pak dokonal obrat Musil. Hosté v přímém souboji o postupové příčky dlouho drželi těsné vedení, než jim ho vzal v 57. minutě Holzmann.

Stav 2:2 vydržel nejen do konce základní doby, ale i v prodloužení. A Liberec nesměl prohrát. Naději na postup pak v nájezdech oživil vítězným gólem Marosz.

Liberec nyní potřebuje se stejným soupeřem za týden uspět doma pod Ještědem v základní hrací době.

Augsburger Panther - Bílí Tygři Liberec 2:3 po nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Payerl (Valentine, McNeill), 57. Holzmann (Gill) - 40. Lenc (Filippi), 44. A. Musil (Hanousek, Zachar), rozhodující sam. nájezd Marosz. Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Rohatsch - Gaube, Laguzov (všichni Něm.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 4428.

Liberec: Schwarz - Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Kotvan, Graborenko, Knot - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, A. Musil, J. Vlach - Šír. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články