Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec si v přípravě zahraje ve Švýcarsku, posílit chce ještě v obraně

Bílí Tygři se v přípravě na novou sezonu poprvé sešli na ledě. Liberec musel letos změnit koncept přípravných zápasů, protože se po třech letech neprobojoval do Ligy mistrů. Na konci srpna proto absolvuje mezinárodní turnaj ve Švýcarsku.

Sport
zdroj: ČT4

"Určitě jsme chtěli mít nějaký kontakt s týmy z Evropy, protože Liga mistrů byla pro nás úžasná zkušenost. Bohužel jsme se do ní nekvalifikovali, takže jsme ji zkusili nahradit takhle," uvedl trenér Filip Pešán.

Bílí Tygři se zatím posílili o 5 hráčů. Mezi nimi je i slovenský útočník Libor Hudáček, který přišel ze Švédska. Pešán se naopak musí obejít bez obránců Pyrochty a nečekaně i bez Jánošíka. Najít za ně náhradu nebude jednoduché.

"Pokud se na trhu objeví vhodný kandidát, tak jsme připravení s ním jednat. V opačném případě budeme pracovat s našimi odchovanci," řekl Pešán.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec odstartoval přípravu na ledě

Bílí Tygři si naplánovali opětovný nástup na led přesně dva měsíce před startem extraligy, kterou zahájí duelem v Plzni. Zpočátku lehčí přípravu na ledě budou Severočeši kombinovat s tréninkem na suchu.

"Každý týden po celé léto jsme měli i trénink na ledě, takže jsme na něj chtěli vlézt zase co nejdříve," uvedl trenér Filip Pešán. "Od 1. srpna pak už bude tým kompletní a bude naplno trénovat na sezonu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články