Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Liberec se zbavil útočníka Kašpaříka

Liberec – Vedení hokejového Liberce se krátce před začátkem semifinálové série s Pardubicemi rozhodlo propustit útočníka Pavla Kašpaříka. Důvodem nečekaného odchodu má být jednání samotného hráče, který místo plánovaného prodloužení smlouvy jednal o angažmá s jiným klubem. Zástupci Liberce na klubovém webu uvedli, že se již dříve s Kašpaříkem domluvili, že bude v týmu hrát další tři sezony. "Těsně před dohodnutým termínem podpisu smlouvy oznámil, že smlouvu nepodepíše z důvodu vyjednávání s jiným klubem," stojí v prohlášení klubu. Kašpařík má nabídku od Českých Budějovic.

"V důsledku toho se rozhodli Bílí Tygři s okamžitou platností ukončit Kašpaříkův hráčský kontrakt, neboť vyjednávání s cizím klubem v době platnosti smlouvy bez informování stávajícího klubu je v rozporu s platnou hráčskou smlouvou. Na základě této skutečnosti byla z rozhodnutí prezidenta klubu Petra Syrovátka hráči zaslána výpověď," uvedl semifinalista extraligy, který překvapivě v play off vyřadil vítěze základní části Plzeň.

Dál už se představitelé Liberce nechtějí k záležitosti vyjadřovat, aby se mohl tým plně soustředit na další boje v play off. "Pro klub je celá záležitost těsně před zahájením semifinálových bojů velmi nepříjemná. Tím spíše, že Pavel Kašpařík byl platným hráčem po celou dobu svého působení v Liberci a klub mu během vyjednávání splnil veškeré požadavky," uvedlo vedení klubu.

Novým působištěm zkušeného útočníka by se mohly stát České Budějovice. "Nic není zatím podepsané. Jeho agentovi panu Sivkovi jsme předložili naši nabídku a a uvidíme, co bude dál," řekl sportovní manažer jihočeského klubu Jaroslav Jágr. Sám netuší, kdy by mohla jednání pokročit dál. "Pavla prý ta výpověď hodně vzala a údajně odjel za rodiči do ciziny, takže těžko odhadovat. My si každopádně přejeme, aby vše proběhlo v klidu a naprosto legálně, i když si myslím, že jestliže mu v Liberci zrušili smlouvu, může teď s námi zcela normálně vyjednávat," uvedl Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články