Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Liberec se po výhře nad Vítkovicemi odpoutal ode dna

Liberec - Hokejisté Liberce zvítězili ve 26. kole extraligy nad Vítkovicemi 5:3 a posunuli se z posledního na dvanácté místo. Bílí Tygři tak potvrdili narůstající formu, když vyhráli třetí zápas před vlastními fanoušky v řadě. Gólem a přihrávkou se na výhře podíleli Radek Duda a Michal Bárta. Hostům nepomohly ani tři kanadské body Rudolfa Huny.

Liberečtí, kterým chyběl potrestaný kapitán Nedvěd, začali utkání lépe a Málek ve vítkovické brance musel být ve střehu. V páté minutě byl vyloučen hostující Polák ve chvíli, kdy se hrálo se čtyřmi hráči na obou stranách a domácí dokázali nabídnutou přesilovku čtyři na tři využít. Po střele Pospíšila se prosadil důrazný Bárta. Liberec byl i nadále aktivnější, jeho tlak však zbrzdila menší nevynucená pauza. Po souboji Čutty s Voráčkem se vysypalo plexisklo za libereckou brankou. V 17. minutě Vítkovičtí srovnali krok.

Špaček nedokázal vyhodit kotouč a Huna nenápadnou střelou vyrovnal. Brankář Pinc měl zakrytý výhled. Z vyrovnání se však hosté neradovali dlouho. Minutu před koncem třetiny vyslal Filippi do úniku Dudu a ten zakončil mezi Málkovy betony. Bílí Tygři měli vynikající vstup do druhé části a po 47 vteřinách zvýšili na 3:1. Filippi najížděl sám na Málka, ten jeho střelu neudržel a kotouč do sítě dorazil dojíždějící Víšek. O dvě minuty později dopravili domácí puk za Málka počtvrté, gól však nemohl platit, protože Špaček zahrál rukou. Regulérního gólu se však domácí dočkali zanedlouho.

Výtisk vypálil od modré čáry a jeho střelu jemně tečoval mimo Málkův dosah Dušek. Severočeši po čtvrtém gólu polevili a Pinc v liberecké brance se měl co ohánět. V dobré příležitosti se ocitli Burger a Bartánus, liberecký brankář si však s jejich pokusy poradil. Na rozdíl dvou branek Slezané snížili ve 36. minutě, kdy dokázali zužitkovat početní výhodu. Podruhé v zápase se prosadil Huna. Do třetí třetiny vstoupili domácí opatrně s cílem neudělat chybu. Vítkovice se naopak musely tlačit dopředu za vyrovnáním.

Velkou příležitost dostat hosty na dostřel měl Szturc, Pinc ho však v dobré šanci vychytal. Na druhé straně mohl navýšit vedení Bulíř, také Málek si však s jeho pokusem poradil. Poté se ve stoprocentní šanci ocitl Roman, netrefil však úplně odkrytou branku. Stejný hráč se ale gólu dočkal o chvíli později. Huna nahodil kotouč do brankoviště a Roman vstřelil kontaktní branku. Vítkovických byl rázem plný led a na Pince létala jedna střela za druhou. V závěru utkání to hosté zkusili bez brankáře, do opuštěné branky se však trefil Bortňák a definitivně rozhodl o osudu utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Bárta (Pospíšil, Šmíd), 19. Duda (Filippi), 21. Víšek (Duda, Filippi), 28. Dušek (Výtisk), 60. Bortňák (Bárta, Čutta) - 17. Huna, 36. Huna (Roman, Kuba), 55. Roman (Huna). Rozhodčí: Turčan, Souček - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 3230.

Liberec: Pinc - Šmíd, Čakajík, Čutta, Jánošík, Derner, Výtisk, Moravec, Štich - Bárta, Dušek, Pospíšil - Víšek, Filippi, Duda - Jonák, Bortňák, J. Vlach - Krejčík, Bulíř, Špaček. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Vítkovice: Málek - R. Polák, Barinka, Sloboda, Rehák, Malík, Kuba, L. Kovář, Voráček - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Húževka, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Filip Pešán (Liberec): "Vstup do utkání se nám povedl a myslím, že do půlky zápasu jsme byli lepším týmem, dobře jsme bruslili a tlačili se do brány. Poté soupeř trochu pozměnil svou hru, začal být aktivnější, dostával kotouče k nám do pásma a to nám činilo problémy. Trochu se projevilo také to, že máme mladý tým, začali jsme mít strach o výsledek. Bojovností a obětavostí jsme však závěr utkání zvládli a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli."

Peter Oremus (Vítkovice): "Začátek utkání byl z naší strany velmi špatný, chyběl nám pohyb. Naopak soupeř byl aktivnější, důraznější. Od půlky zápasu šel náš výkon nahoru, ale to je málo, s tím se nedá pomýšlet na úspěch. První polovina utkání nás dnes stála body, takový start do utkání se již nesmí opakovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články