Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liberec se může po předehrávce dostat do čela tabulky

Praha - Hokejisté Liberce se mohou po úterním programu extraligy dostat na první místo tabulce. Liberec v předehrávce 12. kola proti Kladnu potřebuje k posunu před první Plzeň vyhrát za tři body. Šanci jít do čela mají i Vítkovice v dohrávce 6. kola na Spartě, ale Ostravané by museli zároveň spoléhat alespoň na jednobodovou ztrátu Bílých Tygrů. Karlovy Vary se budou snažit uniknout ze dna tabulky v zápase 1. kola na ledě Litvínova.

V nově složeném týmu Sparty jako by si na sebe hráči čím dál více zvykali, což v posledních kolech přineslo ovoce - Pražané vyhráli čtyři z pěti zápasů. Z osmi odehraných utkání hrála Sparta dosud jen třikrát doma a v neděli se před svými diváky poprvé radovala. Z celkových 13 bodů jich svěřenci kouče Josefa Jandače uhráli deset venku. Nyní se na sparťanském ledě představí Vítkovice, jimž Pražané nedokázali sebrat v pěti posledních vzájemných kláních ani jediný bod.

"Když to shrnu, zatím se nám nedaří podle představ, především co se týká produktivity. Konkrétně v neděli s Třincem jsme měli vést po první třetině minimálně o dvě branky. S Karlovými Vary to bylo podobné. To je hlavní důvod, proč jsme dosud doma nebodovali naplno. Když tu jde soupeř do vedení, pak brání a my ještě nemáme mužstvo až tolik sehrané, abychom ho přehráli uvolněností a nějakým hezkým hokejem," řekl Jandač. Na marodce zůstávají zadák Krstev i útočníci Jánský a Sacha Treille.

Přes výhru 8:4 nad Mladou Boleslaví ve Vítkovicích nezavládla idyla. "V sestavě nastanou nějaké změny, a to hlavně v útoku, protože s hrou některých hráčů jsme opravdu nespokojeni," upozornil trenér Mojmír Trličík. "Vyznat se ve výkonech Sparty zatím bohužel není jednoduché, doma ztrácí a venku vyhrává. Ale my do Prahy jedeme se snahou o aktivní hokej, chceme zvítězit," podotkl Trličík. Vítkovicím scházejí dlouhodobě zraněný Klimek i obránce Sloboda, z Ústí nad Labem si klub stáhl beka Sedláka.

Liberec bude chtít proti Kladnu navázat na tři domácí výhry za sebou. Spíše než posun na první místo řeší trenér Jiří Kalous, jak Rytíře obrat o body. "Kladno hraje opravdu dobře, hodně bruslí, daří se mu i venku. Má velice dobrou ofenzivu," prohlásil Kalous. Kladno hrálo naposledy ve čtvrtek proti Litvínovu a poprvé se bude muset vyrovnat s odchodem obránce Pavla Skrbka, který vypomáhal Rytířům, ale o víkendu si našel zahraniční angažmá ve finském Jyväskylä. "Výkonnostně nebude lehké jej nahradit, museli jsme pozměnit i přesilovky," řekl trenér Zdeněk Vojta.

Dohrávka 1. kola nabízí souboj týmů, které se nenacházejí v ideálním rozpoložení. Litvínov do sezony vstoupil dobře, ale teď se bude snažit zastavit sérii pěti porážek. Během tohoto černého období vstřelil jen čtyři branky. "K tomu, abychom uspěli, musíme dát více než jeden gól. Chce to asi více jednoduchosti a přímočarosti," podotkl ke špatné koncovce asistent trenéra Jiří Kučera. Verva postupně klesla z vedoucí pozice až na jedenácté místo. "Hrajeme teď dvakrát za sebou doma a chceme se posunout v tabulce do vyšších příček," dodal.

Karlovarští jsou na dně, přestože jako jediní v soutěži už odehráli deset zápasů, a chtějí zamezit další ztrátě. "Herně to v posledních zápasech není špatné, ale body to nepřináší. Musíme ve výkonech pokračovat a snad se k nám konečně přikloní i štěstí," řekl trenér Karlových Varů Václav Baďouček. V den zápasu se rozhodne, zda bude opět chytat Tomáš Závorka, nebo už nastoupí po zranění jednička Lukáš Mensator.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články