Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec se musí dva zápasy obejít bez Vlacha, trest si odnesli i Pavlík a Košťálek

Liberečtí hokejisté nebudou v dalších dvou zápasech moci počítat s útočníkem Jaroslavem Vlachem. Od disciplinární komise si totiž odnesl trest za faul na královéhradeckého Zdeňka Čápa. Jedno utkání kvůli trestu vynechají obránci Filip Pavlík z Hradce Králové a Jan Košťálek ze Sparty.

Vlach fauloval Čápa bezprostředně po skončení duelu, kdy jej udeřil hokejkou do krku. "Učinil tak v reakci na předcházející povolený atak, přičemž zneužil skutečnosti, že protihráč, který se otáčel za kotoučem, se úderu nemohl bránit," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík, jenž Vlachovi zároveň uložil pokutu ve výši deseti procent platu.

Za faul ve stejném utkání dostal trest i Pavlík, který nedovoleně atakoval útočníka Adama Najmana. Ujčík poukázal na fakt, že hradecký bek se před střetem se soupeřem neodrazil a držel ruce u těla, zákrok však vedl ve vysoké nájezdové rychlosti. "A zcela mimo zorný úhel protihráče," podotkl Ujčík. Podle něj Pavlík porušil pravidlo, že je za své jednání zodpovědný a je povinen postupovat tak, aby neohrozil zdraví protihráče.

Zatímco Vlach dostal v utkání za faul na Čápa trest na pět minut a do konce zápasu, Pavlíkův atak na Najmana rozhodčí Robin Šír a Tomáš Horák nepotrestali. Pavlík byl vyloučen jen za následnou bitku shodou okolností s Vlachem, jenž se okamžitě mstil za zákrok na spoluhráče.

Jednozápasový trest a pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu dostal i Košťálek, který v závěru utkání na ledě Plzně sekl hokejkou zezadu nad koleno útočníka Jakuba Poura. "V reakci na předchozí přistrčení úmyslně sekl v přerušené hře holí drženou v obou rukách protihráče, který podobný atak nemohl předpokládat, do nechráněné oblasti těsně pod hráčskými kalhotami," uvedl Ujčík. Košťálek následně putoval s vyšším trestem do kabin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články