Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Liberec se chce přiblížit prvnímu místu, hostí poslední Vary

Praha - Ukrojit ze čtyřbodové ztráty na vedoucí České Budějovice mohou hokejisté Liberce v 18. kole extraligy. Zatímco Jihočeši své utkání v Plzni dohrávají až 10. ledna, Bílí Tygři vyjedou na led proti posledním Karlovým Varům. Liberec sice v neděli klopýtl na ledě Vítkovic, i přesto ale mají Severočeši vynikající bilanci osmi výher z posledních deseti utkání.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Bílí Tygři doma prohráli pouze úvodní duel sezony, od té doby si před svými fanoušky připsali sedm výher. "Teď nás však i přes postavení soupeře v tabulce čeká těžký soupeř. Vary hrají s větším sebevědomím než před pár týdny a určitě se chtějí co možná nejdříve odlepit ode dna," řekl kapitán libereckého týmu a lídr kanadského bodování celé soutěže Petr Nedvěd. Karlovy Vary zásluhou tří výher nasbíraly z posledních tří utkání osm bodů. Západočeši ale tuší, že v současné chvíli není v soutěži příliš soupeřů v lepší formě a pohodě, než je právě Liberec. "Domácí se hodně tlačí do branky a právě v okolí brány musíme být důrazní, v tom bude klíč k úspěchu," věří kouč Energie Václav Baďouček.

V Litvínově na sebe narazí týmy, jimž se zatím příliš nedaří, dvanáctá Slavia má o dva body méně než jedenáctí domácí. Koncem září uspěli Severočeši na ledě svého soupeře poměrem 4:3, ale víc než na vyrovnání účtů se slávisté musejí zaměřit na svoji chabou střeleckou produktivitu. Neskórovali už totiž dva zápasy po sobě, i když oba hráli v domácím prostředí. "Nehrajeme tak, jak bychom měli. Jestli něco musíme změnit, určitě to bude častější nahazování před bránu. Musíme se prostě na tu branku více hrnout a počínat si před ní důrazněji," hledá recept útočník Vladimír Růžička mladší.

Pardubičtí by proti Zlínu konečně zase rádi získali tři body, což se jim v posledních šesti utkáních povedlo pouze jedinkrát proti Kladnu zásluhou gólu v samém závěru základní hrací doby. "Do zápasu půjdeme s tím, abychom udělali tři body, a uděláme pro to maximum. Zlín má dlouhodobě propracovanou obrannou činnost, to vyplývá i z jejich statistik. Na to se musíme zaměřit," prohlásil asistent trenéra Ladislav Lubina. Východočechy v poslední době trápí výkony zejména v druhých třetinách zápasů. "Zabýváme se tím, sledujeme to a v pokynech směrem k hráčům se na to zaměřujeme," ujistil Lubina.

Střelecky hluchý týden mají za sebou hokejisté Zlína, kteří v posledních třech utkáních vstřelili pouze jedinou branku a postupně se z prvního místa propadají tabulkou.. Tyto výpadky v koncovce ale nejsou ojedinělé. Z dosavadních 17 extraligových duelů už ve čtyřech Zlín vyšel střelecky naprázdno. "Chybí nám v koncovce klid a tím i jistota. Přitom naše výkony byly v těchto zápasech solidní. Snažíme se tento problém odstranit. Ovšem tréninky jsou něco zcela jiného než zápas. Věřím, že tuto smolnou sérii protrhneme v Pardubicích," uvedl kouč zlínských hokejistů Rostislav Vlach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články