Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec prohrál potřetí v řadě, doma nestačil na Chomutov

Liberec - Chomutov zvítězil na ledě mistrovského Liberce 5:4. Piráti naplno bodovali po dvou porážkách v řadě a i nadále se tlačí na pozice zaručující přímý postup do play-off. Naopak Bílí Tygři se v posledních vystoupeních trápí, padli potřetí za sebou a jejich náskok před druhým Třincem se ztenčil na šest bodů. Chomutovští uspěli pod Ještědem po předchozích sedmi porážkách.

Utkání Liberec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Prohráli jsme potřetí v řadě, není to příjemné. Prvnímu týmu v tabulce by se to nemělo stávat. Chomutov byl dnes produktivnější, my jsme se hodně tlačili do útoku, ale nechali jsme okénka v obraně a soupeř je dokázal využít," prohlásil liberecký obránce Filip Pyrochta.

Aktivnější byli v úvodu utkání domácí a hned vyslali na Laca několik nebezpečných střel. Hostující brankář byl ale připraven. Na druhé straně ostře pálil Rutta, také Will byl na místě.

V polovině první třetiny hráli Piráti přesilovou hru a tu dokázali proměnit ve vedoucí branku - Will vyrazil Ruttovu střelu pouze k volnému Vondrkovi, pro kterého už nebyl problém poslat kotouč do opuštěné branky.

Bílí Tygři mohli odpovědět hned vzápětí, proti šanci Šimka ale předvedl výborný zákrok Laco. V 16. minutě už byl však krátký na Dernerovo nahození od modré čáry a Liberec vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Chomutov

Chomutov si své vedení vzal zpět ve 25. minutě, když dokázal zásluhou Mrázka využít už druhou početní výhodu v zápase. Vyrovnání měl na hokejce v liberecké přesilovce Valský, Laco ale svůj tým podržel.

Vzápětí zafungovalo otřepané nedáš, dostaneš. Z následného protiútoku se ve vlastním oslabení prosadil Růžička a poslal hosty do dvougólového trháku.

"Většinu zápasu jsme měli převahu, dostali jsme však lekci z produktivity. Chomutovu vyšly brejky, proměnil dvě přesilovky a to bylo dnes klíčové. My jsme nedokázali proměnit naše jasné šance a soupeř nám vždy odskočil. Musíme se vrátit k poctivé práci, která nás zdobila. Jedenáct inkasovaných branek z posledních dvou utkání je příliš," řekl domácí útočník Petr Jelínek.

Liberečtí se poté probrali a zvýšili obrátky. V dobrých šancích ale neuspěli Šimek, Vantuch ani Lakatoš. Domácí se ale snížení přece jen dočkali, když Pyrochta zpoza branky ideálně našel mezi kruhy volného Jelínka a ten dostal Bílé Tygry na dostřel - 2:3.

Liberec pokračoval ve svém náporu také na začátku třetího dějství a vypracoval si místy až drtivý tlak. Laco v brance hostí ale s vypětím všech sil odolával. Udeřil tak znovu Chomutov, když Willovi prošla za záda nepříliš tvrdá rána Račuka.

Na druhé straně byl v gólové šanci Jánošík, jenže Laco byl u své tyče včas. Osm minut před koncem třetí části si do ideální pozice vybruslil kapitán Radivojevič a přesnou ranou pod horní tyč vrátil Tygry do hry.

Chomutov však přispěchal s rychlou odpovědí. Do brejku se dostal Huml a střelou k tyči nedal Willovi žádnou šanci. Liberec to ještě v závěru zkusil bez brankáře a půl minuty před koncem vykřesal naději Valský. Chomutov už však své vedení nepustil a výhru ubránil.

"Byli jsme si vědomi síly Liberce, takže se třemi body panuje samozřejmě velká spokojenost. Hráli jsme obětavě, výborně nám zachytal brankář. Utkání rozhodla produktivita. Liberec měl dost šancí, nedokázal je ale proměnit. Naopak my jsme vytěžili z minima maximum. Podařilo se nám také využít dvě přesilovky a navíc přidat branku i ve vlastním oslabení, což byly další klíčové okamžiky zápasu," uvedl chomutovský útočník Ivan Huml.

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Derner (Bartovič, J. Stránský), 35. P. Jelínek (Pyrochta), 52. Radivojevič (Valský), 60. Valský (Bulíř, P. Jelínek) - 10. Vondrka (Rutta, Huml), 25. J. Mrázek (Huml, Rutta), 28. V. Růžička ml., 47. Račuk, 54. Huml. Rozhodčí: Polák, Pavlovič - Frodl, Zavřel. Vyloučení 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5892.

Liberec: Will - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner - Svačina, P. Jelínek, Lakatoš - Valský, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Ordoš, Vantuch, J. Vlach - od 41. navíc Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, Kudělka, Valach, J. Mrázek, Skinner - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, D. Kaše, Hlava. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Filip Pešán (Liberec): "Alfou a omegou zápasu bylo proměňování šancí. Hlavně ve druhé půli zápasu jsme byli v optickém tlaku, ve třetí třetině jsme soupeři dovolili tři střely na branku, bohužel jsme dvakrát inkasovali. Selhali jsme v naprosto vyložených šancích, které musí končit gólem. Jinak všechna naše snaha padá na neúrodnou půdu. Utkání bylo téměř identické s posledním zápasem proti Pardubicím a opět jsme nezískali ani bod."

Jan Šťastný (Chomutov): "Na poradě před zápasem jsme si připomněli předchozí vzájemná utkání s Libercem v sezoně. Nehráli jsme v nich špatně, vždy nám ale kousek chyběl, abychom bodovali. Dnes si to mužstvo vzalo k srdci, byli jsme Liberci minimálně vyrovnaným soupeřem. Podržel nás brankář Laco, který podal výborný výkon. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a máme tři body, kterých si nesmírně vážíme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články