Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberec prodloužil úspěšnou sérii těsným vítězstvím ve Zlíně

Liberec vyhrál v 19. kole extraligy ve Zlíně 4:3, popáté za sebou naplno bodoval a veze se na vítězné vlně po předchozí stejně dlouhé sérii bez zisku. Berani prohráli potřetí z posledních čtyř zápasů.

Utkání Zlín – Liberec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Jsme spokojení s vítězstvím. Věděli jsme, že nás tu nečeká nic jednoduchého. Domácí jsou dobře organizovaní, aktivní a forčekují. Základ výhry byl v naší produktivitě a v závěru poté obětavost a charakter hráčů. Dobrý výkon opět předvedl (brankář) Dominik Hrachovina. Dává nám klid a navíc jeho práce s holí je skvělá," řekl trenér Liberce Patrik Augusta.

Zlín vstoupil do utkání velmi sebevědomě a po celou první třetinu soupeře přehrával, ale jeho tlak byl spíše platonický. To Bílí Tygři hrozili jen výjimečně, ale když už, tak to stálo za to.

V šesté minutě domácí bek Gazda chyboval v přesilovce při zakládání akce a Zachar po Krenželokově nahrávce využil přečíslení k tomu, aby poslal Liberec hned první střelou v duelu do vedení.

Za 49 sekund bylo vyrovnáno. Honejskovu přihrávku z rohu kluziště usměrnil na brankovišti dobře postavený Ferenc.

Tím ovšem na góly bohatý úsek nekončil a za dalších 23 vteřin už Severočeši znovu vedli. I druhá jejich střela v zápase skončila v síti, když další chybu zlínské defenzivy potrestal v úniku Marosz.

Ze soupeřovy převahy se Bílí Tygři znovu vymanili v 11. minutě a i tentokrát z toho byla velká šance. Volný Bulíř už ale Čiliaka nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Liberec

Berani měli v první části optickou převahu, v prostředním dějství ztratili i tu. Liberec navíc dokázal dvakrát navýšit vedení.

Nejprve při hře ve čtyřech na obou stranách uspěl sám před Čiliakem Hudáček a ve 34. minutě už na 4:1 zvýšil Musil, jenž byl nejúspěšnější v nepřehledné situaci před brankovištěm.

Naději na zvrat Zlínu zajistil po Gryšarově pasu přes celé hřiště z úniku Okál, který prostřelil Hrachovinu.

"Už když jsem jel sám na gólmana, měl jsem vytipovaná tři místa, kam to chci dát. Nakonec se jedno otevřelo. Snad to je důkaz, že už jsem po zranění stoprocentně připravený," uvedl zlínský útočník Zdeněk Okál.

V poslední dvacetiminutovce si hosté hlídali vedení, soupeře do šancí nepouštěli a navíc téměř pořád drželi puk.

Vše se změnilo až 4:38 minuty před koncem. Při Dernerovu trestu domácí sáhli ke hře bez brankáře, ve které snížil na rozdíl jediné branky Fryšara. Více už však i přes závěrečný nápor Zlín nezvládl.

"Hoříme jednak v proměňování šancí a hlavně v obraně. Děláme tam chyby a dáváme soupeři góly zadarmo. Je celkem zbytečné, když dopředu kopeme, ale zadek nás nepodrží. Pozitivní však je, že jsme ani za stavu 1:4 nic nezabalili a bojovali až do konce. Minimálně jsme lidem dokázali, že dřeme," dodal Okál.

Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Ferenc (Honejsek, Herman), 38. Okál (Fryšara), 57. Fryšara (Freibergs, Šlahař) - 6. Zachar (L. Krenželok), 7. Marosz (Lenc), 25. L. Hudáček (Derner, Bulíř), 34. A. Musil. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4318.

Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Buchta, Gazda, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Fořt, Claireaux, Köhler - J. Ondráček, P. Sedáček, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Hanousek, Derner, Graborenko, Havlín, Kolmann, Bukač - Ordoš, Bulíř, L. Hudáček - Lenc, Filippi, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Šír, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články