Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec přehrál Karlovy Vary 4:3, rozhodl obránce Knot

Liberec udolal ve 37. kole extraligy Karlovy Vary 4:3. Bílí Tygři bodovali poosmé za sebou, z toho šestkrát slavili výhru. Díky tříbodovému zisku poskočili Severočeši do elitní čtyřky tabulky. Naopak Energie nedokázala navázat na vítězství se Zlínem a Olomoucí a v tabulce je osmá. Domácí vedli 2:0 a 3:1, ale o jejich výhře rozhodl až za stavu 3:3 v čase 53:25 obránce Ronald Knot.

Utkání Liberec - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Zápas jsme měli výborně rozehraný, dali jsme dva rychlé góly. Ale potom jsme paradoxně přestali hrát a hra se srovnala. Našimi chybami jsme dovolili soupeři utkání zdramatizovat. Celé utkání bylo hodně vyrovnané a jsme moc rádi, že jsme ho nakonec urvali ve svůj prospěch," řekl po utkání Knot.

Hned v úvodu utkání dostal tým Energie možnost přesilové hry, domácí se však v pohodě ubránili. Ihned po skončení oslabení převzali Bílí Tygři iniciativu a nastěhovali se před gólmana Hamrlu.

Z aktivity domácích přišla i vedoucí branka: Birner obral v rohu hřiště o kotouč Zábranského, posunul na Lence a nejlepší liberecký střelec už si věděl rady.

Za necelé tři minuty se Severočeši radovali znovu. Po průniku Bulíře doklepnul kotouč za Hamrlova záda opět Lenc.

Na rozdíl tří branek mohl hned vzápětí zvýšit Vlach, jeho střelu zastavila tyč. Karlovarští mohli snížit v závěru první třetiny, Fleka ale ve velké šanci vychytal Kváča.

"Jsme spokojeni se třemi body. To je asi všechno, s čím můžeme být dnes spokojeni. Sice jsme do zápasu výborně vstoupili a dali dva rychlé góly. Hloupými chybami jsme ale o naše vedení hrozně jednoduše přišli a dostali hosty do hry. Možná jsme si za náš výkon ani vyhrát nezasloužili, jsme ale samozřejmě rádi, že jsme našli cestu k vítězství," uvedl liberecký útočník Radan Lenc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Karlovy Vary

Na začátku druhé části měli Západočeši k dispozici téměř minutovou dvojnásobnou výhodu, se střelami Fleka, Rachůnka i Šenkeříka si ale poradil Kváča.

V oslabení ve čtyřech poté zahrozil také Liberec, dvě velké šance Grígera ale skvěle chytil Hamrla. Skóre se tak znovu měnilo až ve 32. minutě, kdy dostal hosty na dostřel dorážkou vlastní střely Weinhold.

Bílí Tygři si ale vzali dvougólové vedení brzy zpět, v přesilovce propálil Hamrlu Vlach. Když už se zdálo, že se do šaten půjde za stavu 3:1 pro domácí, přispěchala Energie s kontaktní brankou.

V poslední vteřině druhé dvacetiminutovky se přesně nad Kváčovo rameno trefil Koblasa. Jeho branku nakonec potvrdil i videorozhodčí.

Obdržený gól do šatny hráče Liberce notně poznamenal a po dvou minutách třetího dějství inkasovali znovu.

Pulpánovu střílenou přihrávku usměrnil za bezmocného Kváču Černoch a vyrovnal. Bílí Tygři si mohli své vedení vzít zpět v početní výhodě, Hamrla ale s vypětím všech sil odolal.

Liberečtí se nadále tlačili do útoku a snažili se strhnout vedení opět na svou stranu. Velkou šanci měli Lenc s Musilem, Hamrla ale výtečně zasáhnul.

V 54. minutě už ale karlovarský brankář nestačil na ukrytou ránu Knota od modré čáry a Liberec znovu vedl.

"Podařilo se mi udělat dobrý manévr na modré a hodně mi pomohla clona před brankou, podle mého názoru brankář nic neviděl," prohlásil Knot.

Pátou branku mohl přidat hned vzápětí Musil, z úhlu ale nedokázal trefit poloodkrytou branku. V samém závěru ještě hosté sáhli ke hře bez brankáře, domácí už se ale ubránili.

"Je škoda, že jsme nedokázali urvat alespoň bod. Začátek nám příliš nevyšel, pak jsme se ale vrátili do utkání a na začátku třetí třetiny jsme dokázali i vyrovnat. Bohužel jsme pak pár minut před koncem zápasu inkasovali a už se nám ani přes závěrečný nápor nepodařilo vyrovnat. Za gól jsem určitě rád, poslední zápasy dostávám poměrně hodně prostoru a už tedy bylo na čase," uvedl karlovarský obránce Martin Weinhold.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Lenc (Birner), 10. Lenc (Bulíř, T. Hanousek), 36. J. Vlach (Rosandič, Gríger), 54. Knot (Bulíř) - 32. Weinhold (Flek, T. Rachůnek), 40. Koblasa (Šenkeřík), 42. Černoch (Pulpán, L. Zábranský ml.). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Gebauer, Ganger. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, T. Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Karlovy Vary: Hamrla - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, Jiskra - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články