Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Liberec pošesté za sebou vyhrál, porazil Hradec v nájezdech

Hradec Králové - Hokejisté Liberce vyhráli v 51. kole extraligy na ledě Hradce Králové 4:3 po samostatných nájezdech a pošesté za sebou odešli z ledu jako vítězové. Duel rozhodl Tomáš Filippi. Východočeši si vynutili prodloužení až v závěrečné power play.

Utkání Liberec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec přijel do Hradce ve velké fazoně - vyhrál pětkrát v řadě a už v minulém kole si zajistil definitivně postup do předkola play-off. To domácí se stále perou o umístění v první čtyřce. Do duelu s Libercem však šli výrazně oslabeni, proti Bílým Tygrům jim chyběli dva elitní beci - Vydarený kvůli zranění zad a nemocný Frühauf. Do branky poslal kouč Draisatl Kacetla, stabilní jednička Kantor nebyla ani mezi náhradníky. Kacetl se do sestavy dostal po měsíci a inkasoval už po šesti minutách. Ke gólu se prodral obrovitý útočník Urban měřící 202 centimetrů.

Centr i v dalším průběhu duelu potvrzoval, že hraje ve velmi dobré formě, byl společně s kapitánem Nedvědem nejlepším hráčem Liberce. Kacetl si ještě v první třetině vylepšil renomé, lapil totiž samostatný únik křídelníka Bartka, nejlepšího střelce soupeře. Gólman tak přispěl k tomu, že Hradec mohl srovnat skóre. O gól se postarala první řada - Šimánek přiťukl v 18. minutě Mertlovi, a ten trefil horní roh Lašákovy branky.

Ve druhé třetině se Kacetl už tolik nevyznamenal. Podíl měl na obou brankách hostů. Tři minuty po první pauze ho překonal Nedvěd. V úniku mu puk utekl, Kacetl však jeho zaváhání nevyužil. Olympijský reprezentant ještě stačil prostrčit puk pod jeho tělem a znovu zajistit Severočechům vedení. Při třetí trefě zase Jass objel bránu a Kacetl se nestačil přesunout k pravé tyči. Jassův zásah potřetí posunul stav k libereckému vedení. Na Nedvědovu branku totiž Hradec zareagoval vyrovnáním - poprvé v extralize se radoval obránce Jank, jenž využil Kudrnovu přihrávku po objetí branky.

Ve třetí třetině si šel Liberec pro tři body. Perfektně bránil, ač již do hry nezasahoval bek Výtisk, jeden z nejlepších hráčů soutěže v blokování střel. Jeho oblíbená disciplína se mu stala osudná ve druhé části, kdy ho tvrdě do nohy trefil Ptáček. Bez Výtiska Bílí Tygři nakonec úkol nezvládli. Ač ubránili hradeckou chloubu, přesilovky v podání Mertlova útoku. V poslední minutě vyrovnal při power play kapitán Šimánek. Při jeho gólu si připsal Kudrna, exliberecký útočník, třetí asistenci v utkání.

Rovněž Šimánek přidal třetí kanadský bod večera. Po vyrovnání měl Hradec ještě tlak, přesto duel dospěl do prodloužení, ve kterém mohl po Nedvědově přihrávce rozhodnout Filippi, zblízka však netrefil. Samostatné nájezdy byly ukázkou brankářských dovedností, za Hradec neskórovali dvakrát Šimánek, Kudrna ani Mertl, za Liberec neuspěli Jass, Nedvěd, Bartek, Vampola. Až v páté sérii rozhodl Filippi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Liberec

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:4 po sam. náj. (1:1, 1:2, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Mertl (Šimánek, Kudrna), 26. Jank (Šimánek, Kudrna), 60. Šimánek (Kudrna, Mertl) - 7. Urban, 23. P. Nedvěd (Zacha, Čakajík), 36. K. Jass (Bulíř), rozhodující nájezd Filippi. Rozhodčí: Šindler, Čech - Kajínek, Hejl. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4 237.

Hradec Králové: Kacetl - Harant, Čáp, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank, Prokop - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Škoda, Červený, Podlešák - Švihálek, Knotek, L. Květoň. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gregořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, P. Nedvěd, Filippi - Bartek, Urban, J. Vlach - K. Jass, Bulík, Valský - Zacha, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Vůbec nevím, co bych k zápasu řekl. Hokej jsme hráli minutu a půl na konci, když jsme byli v šesti. Jinak jsme byli absolutně hrozní, nebyli jsme schopni se dostat do jediného souboje. Styl hokeje, který hraje Liberec, nám vůbec nevyhovuje. Na tenhle zápas musíme jedině zapomenout."

Milan Černý (Liberec): "Jsme spokojeni s výsledkem. Bylo vidět, že oba týmy získaly nějakou jistotu, nebylo to tak křemenné, v zápase nebylo tolik soubojů. Ale pro diváka to bylo pěkné. Jsme rádi, že jsme si před play-off vyzkoušeli prodloužení a nájezdy - a že jsme je zvládli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy