Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Liberec porazil Pardubice, Plzeň znovu nestačila na Brno

Praha - Hokejisté Liberce se rozloučili s turnajem výhrou nad Pardubicemi 3:2. Pro oba týmy, které již neměly šanci postoupit do další fáze, byl souboj zároveň generálkou na blížící se start extraligy. Mistr z Plzně znovu těsně podlehl Brnu, tentokrát doma 2:3 v prodloužení, a Hradec Králové podlehl 1:4 na ledě Salcburku.

Hráči Komety Brno
zdroj: ČT Brno autor: Iva Gambová

Pardubice vedly v Tipsport Areně již 2:0, ale domácí dokázali půl minuty před koncem druhé třetiny snížit na 1:2, v závěru duel otočili ve svůj prospěch a vrátili soupeři těsnou páteční prohru (3:4). Michal Bulíř nejprve v 59. minutě vyrovnal a Petr Vampola rozhodl těsně před koncem o výhře Bílých Tygrů.

Plzeň sice v odvetě proti Brnu rychle vedla, zásluhou beka Vojtěcha Mozíka však poté zachraňovala v 55. minutě alespoň remízu v základní hrací době. Stejně jako v pátek nakonec brala druhý bod Kometa - díky obránci Michalu Kempnému už nedošlo na samostatné nájezdy.

Mountfield prohrál v pátek se Salcburkem doma 4:5, odjel s výraznější porážkou. Jedinou trefu Hradce zaznamenal Martin Podlešák, který vyrovnal na 1:1, v dresu domácích se ale hned třikrát prosadil útočník Andreas Kristler. Královéhradečtí tak uzavírají pořadí Severní divize, poslední skončil i Chomutov v Jižní divizi.

Finálový turnaj Red Bulls Salute v Berlíně si kromě pořádajícího týmu zahrají vítězové skupin Lulea (Severní divize), Djurgaarden (Východní), Jyväskylä (Jižní) a Färjestad (Západní). Nadvládu severských celků potvrzuje i švédská Frölunda, která postoupila ze Západní divize jako nejlepší tým ze druhých míst.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Schleiss (Pitule, Dvořák), 55. Mozík (T. Sýkora) - 25. Pivko (Hanzlík, Čermák), 28. Čermák (Pivko), 61. Kempný (Dočekal). Rozhodčí: Svoboda, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 1 500.

EC Red Bull Salcburk - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Cullen (Mühlstein, Boivin), 28. Kristler (Lynch, Hofer), 38. Kristler (Cullen, Mühlstein), 58. Kristler (Hofer) - 13. Podlešák. Rozhodčí: Bernecker, Kellner - Johnston, Hofstätter. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1 220.

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 40. Dušek (Zacha), 59. Bulíř (Čakajík), 60. Vampola (T. Pospíšil, Filippi) - 25. J. Veselý (Číp, Tybor), 31. Vašíček (Gregorc). Rozhodčí: Smitka, Wagner - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1 472.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články