Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec po odvolání kouče Jelínka vyhrál ve Zlíně 5:1

Zlín - Hokejisté Liberce zvítězili v 19. kole extraligy na ledě Zlína 5:1 a spravili si chuť po pátečním domácím debaklu s Plzní 1:8. Po něm byl odvolán trenér Marian Jelínek a tým vedl asistent Filip Pešán. Domácí Berani nedokázali navázat na sérii tří vítězství venku a zaznamenali už pátou porážku před vlastním publikem za sebou.

Zlín se musel obejít bez svého kapitána Petra Čajánka, jenž v předchozím utkání v Brně dostal trest ve hře a měl automaticky zastavenou činnost. V první třetině měli více ze hry domácí, jejichž střelecké pokusy však pro gólmana Pavelce nebyli příliš nebezpečné. Zlín měl k dispozici několik standardních přesilovek a jednu dvojnásobnou dlouhou 82 sekund. Při nerovnovážném počtu hráčů však pouze potvrdil, že se mu v početních výhodách příliš nedaří. Do největší šance se na konci třetiny dostal po dvou rychlých a přesných přihrávkách Köhler, jenž ujel do brejku. Při jeho samostatném úniku se parádním zákrokem blýskl brankář Pavelec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec

Po změně stran udeřili jako blesk z čistého nebe Severočeši. Skóre zápasu otevřel střelou z mezikruží Dušek. Před polovinou utkání prolomil Zlín střelecké trápení v přesilovkách. Do odkryté branky pohodlně z dorážky skóroval Ondráček. Z vyrovnání se ale Zlínští neradovali dlouho, neboť doplatili na nedisciplinovanost. Na trestné lavici seděl Tesařík a jeho provinění potrestal střelou k tyčce liberecký kapitán Nedvěd. O několik minut později se situace opakovala. Menší trest si odpykával Hamrlík, když vedení Liberce navýšil ranou od modré čáry Čakajík.

Trápení Zlína v domácím prostředí podtrhla poslední třetina. V ní svěřenci trenéra Vlacha inkasovali čtvrtou branku z hole Filippiho. V 56. minutě navíc čelili Zlínští trestnému střílení, neboť brankář Horčička podrazil Stewarta. Své zaváhání ochránce zlínské branky napravil. I přesto ještě došlo ke změně výsledku. Po špatném střídání domácí inkasovali třetí gól v oslabení, když skóre zaokrouhlil Čutta. Berani tak čekají doma na výhru od 5. října, kdy v atraktivní bitvě porazili Kladno 3:2.

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Ondráček (Kubiš, Tesařík) - 25. Dušek (Cebák, Víšek), 34. Nedvěd (Kudrna), 37. Čakajík (Filippi, Dušek), 46. Filippi (Simmonds, Čakajík), 58. Čutta (Nedvěd, Bulíř). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Dřínovský, M. Čech. Vyloučení: 6:7, navíc Čutta, Nedvěd (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 4011.

PSG Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Melenovský, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Liberec: Pavelec - Šmíd, Cebák, Čakajík, Čutta, Výtisk, Štich, Derner - Bulíř, Nedvěd, Roman Vlach - Kudrna, Víšek, Dušek - Stewart, Filippi, Simmonds - Kica, Galamboš, Bárta - Špaček. Trenéři: Pešán a Kapoun.

Rostislav Vlach (Zlín): "Zápas rozhodly přesilovky, z nichž jsme využili jen jednu, zatímco soupeř byl úspěšný třikrát. V tom byl podstatný rozdíl a proto Liberec vyhrál. V závěru jsme sice chtěli zvrátit výsledek, ale byli jsme v křeči. Máme dost zraněných hráčů a možná i proto nám chyběly síly. Liberec vyhrál zaslouženě."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili velmi slušně. Několik našich prvních střídání bylo aktivních. Pak jsme vypadli z tempa, neboť jsme hráli několik oslabení za sebou. Byli jsme neukáznění, což vygradovalo dvěma vyššími osobními tresty našich klíčových hráčů Čutty a Nedvěda. To nám zamíchalo s hrou. Dnes jsme brali všechny body především díky naší efektivní koncovce a výbornému brankáři Ondřeji Pavelcovi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články