Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec otočil zápas s Kladnem a vyhrál v prodloužení

Liberec - Hokejisté Liberce porazili ve 32. kole hokejové extraligy Kladno 3:2 v prodloužení, zápas rozhodl v 64. minutě kapitán Petr Nedvěd. Rytířům tak k přerušení šňůry porážek nepomohlo ani nové trenérské trio v čele s Jiřím Čelanským. Přitom hosté měli zápas výborně rozehraný, po dvou třetinách vedli 2:0. Nakonec ale popáté za sebou padli.

Liberec - Kladno
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Úvod utkání byl poněkud ospalý, obě mužstva se na ledě spíše hledala. V prvním náznaku šance se objevil liberecký Urban, jeho zakončení však postrádalo potřebnou razanci. Na druhé straně zahrozil Dalecký, Melicherčík byl ale připraven. První početní výhodu utkání si zahráli Kladenští, nic nebezpečného ale nevymysleli. Stejně si vedli ve své přesilovce také domácí. V závěru třetiny ještě tvrdě pálil Derner, Chábera byl ale na místě.

Rytířům se povedl vstup do druhé třetiny a svým pohybem dělali liberecké obraně značné problémy. Domácí se osmělili až v přesilové hře, kdy dvakrát nebezpečně střílel Nedvěd. Poté se však ve velké šanci ocitl kladenský Havlíček, branku ale těsně minul. V polovině utkání se Rytíři dostali do vedení, když Dragoun krásnou ranou z křídla překonal Melicherčíka. A kladenský tlak přetrvával i nadále. V šanci byl opět aktivní Havlíček, Melicherčík jeho pokus vyrazil ramenem.

Liberec byl ale stále pasivní a byl za to potrestán druhým gólem. První Lukáčovu střelu ještě slovenský gólman vyrazil, proti dorážce už byl však bezmocný. Začátek třetího dějství patřil Bílým Tygrům. Dušek využil zaváhání brankáře Chábery s obráncem Černoškem a pohodlně snížil. Severočeši se tlačili dál do útoku, Pospíšil ale se svou akcí neuspěl. Na druhé straně mohl skórovat Tenkrát, ve velké šanci ale trestuhodně minul.

Kýženého vyrovnání se domácí dočkali ve dvojnásobné přesilovce. Hunkes přesně nabil Bartekovi, který vystřelil tvrdě a přesně. Dvě minuty před koncem zápasu mohl otočit stav utkání znovu Bartek, Chábera ale výborně zasáhl. Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm dokonal obrat přesně mířenou střelou pod horní tyč liberecký kapitán Nedvěd. Kladno tak nedokázalo navázat na předešlé tři výhry v Tipsport areně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Kladno

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 3:2 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Dušek, 51. Bartek (Hunkes, Nedvěd), 64. Nedvěd (Voráček) - 29. Dragoun (M. Hořava, Doudera), 34. Lukáč (Bajaruns, M. Hořava). Rozhodčí: Mikula, Minář - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 5794.

Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Výtisk, Voráček, Vitásek, Čutta, od 41. min. navíc Šimek - Vampola, Nedvěd, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Pospíšil, Dušek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Kladno: Chábera (43. - 44. Cikánek) - David Růžička, Černošek, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič - Tenkrát, Dragoun, M. Hořava - Eberle, Havlíček, Kuchler - Rudovský, Dalecký, Strnad - Lukáč, Bajaruns.

Pavel Hynek (Liberec): "Musíme být rádi za dva body. Jako pozitivum vidím to, že jsme dokázali utkání otočit z nepříznivého stavu a vyhrát. Musím však sportovně uznat, že Kladno odehrálo výborný zápas. Hosté byli agresivní, v pohybu, hráli celoplošný hokej a my jsme si za dvě třetiny nedokázali vytvořit pořádnou šanci. Hodně nám pomohl gól na 1:2 na začátku třetí třetiny. V prodloužení se štěstí přiklonilo na naší stranu."

Jiří Čelanský (Kladno): "Pro oba týmy to byl důležitý zápas. Utkání jsme měli dobře rozehrané, bohužel se nám ho nepodařilo dotáhnout ho do vítězného konce. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli lepší. Nezachytili jsme ale vstup do třetí třetiny, kdy jsme soupeři svými chybami pomohli k vyrovnání. Bod je povzbuzením do další práce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články