Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec opouští gólman Will, chytat bude za švédské Rögle

Liberečtí hokejisté se v příští sezoně budou muset obejít bez brankáře Romana Willa, který odchází do švédského Rögle. Bílí Tygři jako náhradu získali kanadského gólmana Justina Peterse, který v uplynulé sezoně chytal za Chomutov.

Roman Will
zdroj: ČTK

"Odchod Romana Willa je pro mě osobně srdeční záležitostí, protože je prostě úžasné mít v organizaci hráče a člověka, jakým je právě Roman. Jeho odchod je logickým krokem v jeho kariéře," uvedl sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

Will přišel do Liberce v roce 2016 poté, co dva roky bojoval na farmách Colorada o NHL, v níž se dočkal jednoho zápasu. Před příchodem do týmu Bílých Tygrů měl na kontě jeden duel v extralize za Mladou Boleslav. Nyní má na kontě v nejvyšší domácí soutěži 161 utkání.

"Jsem velmi rád, že Roman upřednostnil angažmá, které mu zajistí další rozvoj, namísto angažmá, které by mu přineslo větší finanční zajištění. Přeji mu v jeho další cestě jen to dobré a hodně štěstí. Budu moc rád, když Romana v budoucnu znovu přivítáme v dresu Bílých Tygrů," dodal Pešán.

Ladislav Šmíd se raduje s brankářem Romanem Willem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Dvaatřicetiletý Peters, který byl loni v únoru členem bronzového kanadského týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, zamířil do Chomutova v minulé sezoně na konci října. Předtím působil v ročníku 2017/18 v Dinamu Riga a v Kolíně nad Rýnem.

"Justin je velký profesionál s více než osmdesáti starty v NHL a mnoha zápasy v AHL. Jeho přístup k práci je příkladný a bude dobrým vzorem pro naše mladé gólmany. Těším se na spolupráci s profesionálem, jako je Justin," uvedl Pešán. Dvojici Peters vytvoří se zkušeným Markem Schwarzem.

V NHL odchytal 83 zápasů za Carolinu, která jej v roce 2004 draftovala ve 2. kole jako celkově 38. hráče, Washington a Arizonu. V juniorské OHL se mu v roce 2004 podařilo v dresu Toronto St. Michael's Majors skórovat, když se trefil do prázdné branky při power-play soupeře. Za Chomutov odchytal v extralize 39 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články