Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec odvrátil proti Varům blamáž a vede už o osm bodů

Liberec - Blízko velké senzaci byli hokejisté Karlových Varů, kteří ještě ve 49. minutě vedli na ledě Liberce 2:0. Úřadující mistr ale pak v souboji prvního s posledním zabral a zejména zásluhou dvou branek Jelínka otočil skóre na 3:2. Bílí Tygři zvýšili svůj náskok na druhý Třinec už na osm bodů. 

Utkání Liberec - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté byli přes své postavení v tabulce na ledě lídra v úvodu nebezpeční, ale nevyužili nadějná přečíslení. V polovině úvodní třetiny si gólman Will poradil i s Beránkovým pokusem. Karlovarský Honzík také pokusy Bílých Tygrů spolehlivě kryl.

Ve 12. minutě se dostal do šance domácí Svačina, ale minul. O dvě minuty později byli blízko gólu při Vantuchově vyloučení hosté. Rachůnek objel branku, snažil se puk zasunout za Willa, ale nepovedlo se mu to, což si sudí ověřili ještě u videorozhodčího.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Karlovy Vary

V úvodu druhé části kryl Honzík dvě Bulířovy střely. Při dalším Harantově vyloučení pak byly k vidění možnosti na obou stranách. V oslabení ujel Mikulík, ale na Willa nevyzrál. Za domácí neuspěl v přesilovce Valský.

Bezbrankový stav prolomila ve 33. minutě Energie, když se trefil povedenou ránou z mezikruží Skuhravý. Hned za 66 vteřin se hosté radovali podruhé. Sičákovu střelu tečoval před libereckým brankářem úspěšně Gríger.

Snížit mohl v 35. minutě Bartovič, ale Honzíkovi pomohla tyč. Liberec následně přečkal dvě oslabení a ve 49. minutě se dočkal gólu. Ordoš, který o tři minuty dříve ještě v šanci neuspěl, vybruslil z rohu mezi kruhy a poprvé překonal Honzíka.

Za 59 vteřin bylo vyrovnáno, když karlovarský gólman nestihl přikrýt kotouč a Jelínek se prosadil z dorážky. Situace se Honzíkovi nelíbila a dostal za protesty desetiminutový osobní trest.

Západočeši nakonec vyšli v Liberci naprázdno, protože v 56. minutě rozhodl při Vachovcově vyloučení tečí Radivojevičovy střely hrdina utkání Jelínek.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 3:2 (0:0, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 49. Ordoš, 50. P. Jelínek (Svačina), 56. P. Jelínek (Radivojevič, R. Šimek) - 33. Skuhravý (D. Kindl), 34. Gríger (Sičák). Rozhodčí: Hradil, Kika - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:4, navíc Honzík (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5758.

Liberec: Will - R. Šimek, Vitásek, Jan Bednář, Jánošík, Pyrochta, Derner, od 41. navíc Plutnar - Svačina, P. Jelínek, Lakatoš - Valský, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Ordoš, Vantuch, J. Vlach - J. Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Baldajev, Tomáš Dvořák, Benák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - D. Kindl, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Dušek, Stloukal - Davídek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že přijede soupeř, který umí sbírat body a hraje velmi kvalitní zápasy. Po drtivou většinu zápasu jsme se nemohli dostat do našeho tempa a hry. Trochu se nám to povedlo až v závěru zápasu. Musím říci, že i když se nám nedařilo na ledě, tým žil mimo led na střídačce i v kabině a do posledních chvil jsme doufali, že jsme schopní to otočit, což se s trochou štěstí v závěru podařilo."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Musím kluky pochválit. Hráli jsme dobře, makali, bojovali a padesát minut jsme drželi výborný výsledek. V závěru Liberec přitlačil a pro nás to už bylo těžké. Možná jsme potřebovali trochu více štěstí, abychom tady vybojovali nějaké body. Odehráli dobrý zápas, ale bohužel žádné body nemáme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články