Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec o přímý postup do čtvrtfinále přišel v prodloužení, bod navíc braly Vítkovice

Stačilo získat bod navíc a mohli se nakonec radovat z postupu do čtvrtfinále. Hokejisté Liberce na něj ale nedosáhli. Bílí Tygři nezvládli prodloužení na ledě Vítkovic, kde prohráli 2:3. Pro domácí to znamená, že v konečné tabulce uhájili čtvrté místo a ve čtvrtfinále se utkají s mistrovským Brnem. Hosté pak v předkole vyzvou Spartu.

Radost hokejistů Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Mrzí nás to trochu, protože jsme k tomu druhému bodu byli dneska hodně blízko. Ale v závěru jsme nezvládli dvě přesilovky, což před play-off musíme zlepšit," řekl liberecký útočník Michal Bulíř.

Domácím se už do sestavy vrátila většina opor, ale v první třetině jednoznačně tahal za delší provaz soupeř. Už v čase 1:41 šel do vedení – Bulíř dostal na pravém kruhu kotouč do tandemu od Jánošíka a švihem pokořil Bartošáka. Brzy to mohlo být 0:2, ale Filippi po krásném průniku zblízka Bartošáka překonat nedokázal.

Vítkovice vyrovnaly v deváté minutě díky Oleszovi, který těsně před Willem ze vzduchu šikovně tečoval Hrbasovu střelu. Přesto se nadále hrálo podle libereckých not a hostům rychle vrátil vedení Bakoš, který se také v početní výhodě před brankou zmocnil odraženého puku a dlouhou bekhendovou kličkou zasunul za Bartošáka podruhé.

"V první třetině jsem nehráli moc dobře, jen tak jsme to odehráli. Nebyly tam z naší strany emoce, které se do toho dostaly až ve druhé třetině, když Liberec dohrál nějaké souboje před brankou," řekl Hrbas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Liberec

Ještě hned ze startu druhé části volala po gólu příležitost Ordoše, který ale z bezprostřední blízkosti minul síť za ležícím Bartošákem, a ihned byl Liberec ztrestán Szturcem, který ze sóla přesně zamířil nad Willovo rameno.

Vítkovice poté zlepšily pohyb a přebraly aktivitu na své hokejky. Vyrovnaný zápas se opticky mírně nachyloval na jejich stranu, ale gólovou rovnováhu nezměnil Tybor, který ve vyložené šanci před odkrytou brankou promáchl. A tak museli být Ostravané rádi, že Filippi těsně před sirénou zazvonil pouze na Bartošákovu tyč.

Celou třetí část byl zápas nejopatrnější. Nic moc se nedělo až do 58. minuty, zato v závěru to nuda nebyla. Hosté ve snaze strhnout vedení potřebné pro postup do šestky odvolali v přesilovce gólmana, ale z velkého závaru puk za Bartošáka nedostali. "Chtěli jsme za každou cenu získat tři body a mít jistou šestku, proto jsme šli do rizika v řádné hrací době," vysvětlil liberecký trenér Filip Pešán.

Nepovedlo se jim to ani v pokračující přesilovce v prodloužení, naopak podcenily výpad Hrbase, který v 62. minutě po nenápadné akci prostřelil Willa.

"Chtěli jsme vyhrát, a hlavně už hrát takový play-off hokej, protože víme, že se to v hlavě nepřeklikne jen tak. O to jsme se snažili. Od druhé třetiny jsme do toho dostali emoce a už to bylo z naší strany lepší než v úvodu. Takový bude hokej v play-off. Musíme se na to připravit a mít disciplínu," dodal Hrbas.

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Olesz (Hrbas, Dej), 22. Szturc, 61. Hrbas - 2. Bulíř (Jánošík, M. Kvapil), 12. Bakoš (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 11:10, navíc Výtisk 10 min. a do konce utkání - Bakoš 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7058.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Tybor, Roman, D. Květoň - Szturc, Mahbod, Bartovič - P. Zdráhal, S. Stránský, Kurovský. Treméři: Petr a Trnka.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Šmíd, Maier, Jánošík, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bulíř, Filippi, M. Kvapil - Bakoš, Redenbach, Ordoš - Jašek, Bližňák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Jakub Petr (Vítkovice): "Jsem strašně rád, že jsme ve čtvrtfinále a že jsme v posledních třech kolech vyvrátili nejrůznější spekulace. Zápas ani moc nechci hodnotit. Získali jsme v základní části 92 bodů, čtvrté místo po základní části. Lehce jsme doufali a je to tam. Liberec jsme poslali do předkola a budeme mu přát postup proti Spartě."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme vyrovnaný zápas. Bohužel od druhé třetiny se spustila smršť vyloučených a zápas ztratil tempo. Pak to byla přetahovaná, bohužel se špatným koncem pro nás. Bohužel jsme pak v závěru ani v prodloužení nevyužili přesilovku. Pokud jde o Spartu, při současné formě týmů kolem nás si nemůžeme vybírat. Všechny týmy hrají ve výborné formě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články