Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec neměl v Linköpingu větší problémy a zaslouženě postoupil

Linköping - Hokejisté Liberce vyhráli v odvetném utkání 1. kola play-off hokejové Ligy mistrů na ledě švédského Linköpingu 6:3 a jasně potvrdili postup po domácím vítězství 4:1. Svěřenci trenéra Filipa Pešána vedli v Linköpingu v deváté minutě už 4:0. V osmifinále se Bílí Tygři utkají s Davosem. Švýcarský mistr vyřadil IFK Helsinky, když po úvodní prohře 1:2 zvítězil doma 5:2.

Liberec nastoupil bez obránce Ševce, který ze zdravotních důvodů sledoval duel jen z tribuny. Už po 26 vteřinách Liberec vedl. Vampola před brankou ideálně uvolnil Birnera, který si snadno ve 14. soutěžním zápase v dresu Liberce v součtu extraligy a Ligy mistrů připsal premiérovou trefu.

Ve třetí minutě zvýšil Řepík, který po Dernerově střele dorazil puk vkleče bekhendem. Za 30 sekund už to bylo 3:0 pro hosty. Perssona obral o puk Bulíř a z úniku prostřelil Rautia pod vyrážečku. V deváté minutě po akci Stránského úspěšně dorazil Jelínek a do branky Linköpingu šel Högberg.

O postupu bylo jasno. Domácí se jen snažili zmírnit prohru. Po 54 vteřinách druhé části inkasoval poprvé i Schwarz, jehož překonal při Řepíkově trestu zblízka Little. Ve 24. minutě ale opět skóroval Liberec, Bakošovu přihrávku proměnil Radivojevič.

Na druhé straně na konci druhé části nedal bombou z mezikruží šanci libereckému gólmanovi Forsling a ve 45. minutě se při dalším Řepíkově trestu trefil z pravého kruhu Little. Poslední slovo měl v 57. minutě Řepík, který povedenou střelou z levého kruhu zaznamenal druhý gól v utkání.

Linköping HC - Bílí Tygři Liberec 3:6 (0:4, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Little (Junland, Persson), 40. Forsling (Fogström, Sörensen), 45. Little - 1. Birner (Vampola, Řepík), 3. Řepík (Derner, Vampola), 4. Bulíř, 9. P. Jelínek (Stránský, Krenželok), 24. Radivojevič (Bakoš, Bulíř), 57. Řepík (Ulrych, Šimek). Rozhodčí: Solem (Nor.), Edqvist - Ahlén, Dahmen (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:3, navíc Vampola (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1565. První zápas: 1:4, postoupil Liberec.

Linköping: Rautio (9. Högberg) - A. Karlsson, Forsling, Carlsson, Billins, Rahimi, Dahlström, Junland, Hansson - Hardt, Persson, Little - Lilja, Sörensen, Fogström - S. Karlsson, Gordon, Blomberg - Gallo, Rondahl, Andersson. Trenéři: Tangnes, Montén a Östman.

Liberec: Schwarz - Vitásek, Derner, Šimek, Ulrych, Plutnar, Výtisk, Kajínek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Filip Pešán (Liberec): "V obou utkáních bylo druhé a třetí dějství nesmírně vyrovnané. Sérii jsme vyhráli v úvodních dvacetiminutovkách obou střetnutí. Jsem rád, že jsme se utkali s takto kvalitním celkem. Jsem samozřejmě rád i za naše vítězství a doufám, že se nám podaří úspěch zopakovat i v příštím kole."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články