Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Liberec nasázel Varům sedm branek. Na všech měl podíl Radivojevič

Karlovy Vary – Až do třetí třetiny utkání s Libercem se hokejisté Karlových Varů drželi favoritovi na dostřel. Bílí Tygři však v závěrečné části ukázali, proč suverénně vládnou extralize. Severočeši nasázeli hned čtyři branky a nakonec zvítězili rozdílem třídy 7:2. Hlavní hvězdou duelu se stal Branko Radivojevič, jenž nasbíral sedm bodů za gól a šest asistencí. Díky zisku tří bodů si Liberečtí upevnili první místo. Naopak Energie padla na dno tabulky.

Hokejisté Liberce se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Od úvodního vhazování byl znát respekt domácích k soupeři. V prvních minutách si hned díky Bulířovi a Krenželokovi vytvořil střelecky zajímavé situace. Skóre se poprvé měnilo v 7. minutě, když si Radivojevičovu střelu z mezikruží Dvořák nešťastně srazil do vlastní branky.

Inkasovaný gól domácí probral z mírné letargie a i oni se začali tlačit na dostřel Lašáka. Ve 12. minutě aktivním napadáním donutil Rachůnek k chybě Stránského a následně svoji šanci ukázkově zakončil. Po vyrovnávací brance se Energie dopustila několika zbytečných faulů a Severočeši potvrdili, že se jim přesilovky daří. Při vyloučení Bičánka vrátil vedení na stranu hostů Vampola, když Habalem vyraženou střelu Radivojeviče "zametl" do odkryté branky.

Ve 23. minutě prokázal důraz na brankovišti Lakatoš, který napotřetí propasíroval puk pod betony domácího gólmana. Energii však tato branka nezlomila a již o minutu později se domácím podařilo opět snížit. Špatné vyhození Liberce zachytil na modré čáře Huna a po jeho přihrávce zakončil najíždějící Gorčík.

Karlovarští po kontaktní brance vycítili možnost uhrát s lídrem soutěže přijatelný výsledek a byli mu rovnocenným partnerem, zvlášť když i Liberec se v této části hry nechal zbytečně vylučovat. Nejblíže vyrovnání měl Bartek ve 34. minutě, ale jeho střelu do odkryté branky skokem plavmo zlikvidoval Lašák.

V závěrečné třetině se projevila síla Tygrů a zejména individuální schopnosti hostujících hráčů. Nejdříve ve 46. minutě potrestal Bulíř střelou z mezikruží vyloučení Vachovce. Po čtvrté brance se hra domácích zcela rozsypala. Ve 48. minutě se po behkendové střele podruhé trefil Bulíř a navýšil tak skóre již na tříbrankový rozdíl. Další vyloučení Energie potrestal Jelínek a poslední slovo měl Vitásek, který svojí první brankou v sezoně uzavřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecký Radivojevič zaznamenal proti Varům sedm bodů

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:7 (1:2, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 12. I. Rachůnek, 24. Gorčík (Huna) - 7. Radivojevič (Bakoš), 18. Vampola (Radivojevič, Bakoš), 23. Lakatoš (Bakoš, Radivojevič), 46. Bulíř (Radivojevič), 48. Bulíř (Radivojevič), 50. P. Jelínek (Šimek, Radivojevič), 52. Vitásek (Radivojevič, Bakoš). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6, navíc Gulaši 10. Využití: 0:3. Diváci: 2673.

Karlovy Vary: Habal - J. Tomeček, Bičánek, Baránek, Gulaši, Dvořák, Sičák, Weinhold - J. Svoboda, Gríger, I. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Huna, Marosz, Gorčík - V. Tomeček, Vachovec, Flek. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Bulíř, Vampola, Birner - Bakoš, Lakatoš, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Peter Oremus (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že kvalita Liberce je velká, ale dvě třetiny jsme se soupeřem nějakým způsobem drželi krok. Měli jsme i šance na vyrovnání. Škoda, že jsme ten gól nedali. Poslední třetinu jsme však prohráli čtyři nula, proto je vítězství Liberce plně zasloužené."

Filip Pešán (Liberec): "Musím říci, že výsledek neodpovídá průběhu zápasu. Domácí byli po většinu utkání vyrovnaný soupeř. Utkání trpělo neskutečným množstvím přerušení, nemělo vůbec tempo, nudili se podle mého názoru hráči i fanoušci. V úvodu zápasu jsme byli lepším týmem, ale potom se hra vyrovnala. Jednu dobu jsme byli rádi, že domácí nevyrovnali. Kluci si něco po dvou třetinách vyříkali v šatně a do poslední třetiny nastoupili více srovnaní. Zlepšeným přístupem jsme poté rozhodli zápas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články