Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec může v dohrávce s Třincem snížit svou ztrátu

Liberec - Úterní dohrávka Liberce s Třincem uzavře po dvou týdnech 20. kolo hokejové extraligy. Bílí Tygři v ní mohou snížit svoji ztrátu, kterou mají na dně tabulky. Na předposlední České Budějovice i dvanáctý Chomutov a jedenácté Karlovy Vary ztrácejí shodně pět bodů. Sehráli ovšem také nejméně zápasů (22) ze všech účastníků soutěže. Oproti Karlovým Varům a Chomutovu mají Liberečtí k dobru tři zápasy, ve srovnání s Jihočechy dva. Třinec venku šest zápasů nezabodoval.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Pokrátit manko na tabulkové sousedy nebude ovšem v pozici Severočechů jednoduchým úkolem. Svým divákům dosud Nedvěd a spol. pod Ještědem příliš radosti nedopřáli, když z deseti utkání na svém kluzišti vyválčili jen devět bodů za tři vítězství. Třinec navíc v posledních letech nebyl pro Liberec zrovna oblíbeným protivníkem. V posledních pěti zápasech na severu Čech nikdy neodjel s prázdnou a po čtyřech výhrách si odvezl celkem 13 bodů z 15 možných.

Pod vedením Filipa Pešána, jenž se z pozice asistenta přesunul na post hlavního kouče po odvolaném Marianu Jelínkovi, vyhrál Liberec dvě utkání ze čtyř. "Z tohoto pohledu to není nic, co by mělo být zásahem pro psychiku hráčů, ale pořád jsou v našich výkonech výkyvy. V naší pozici navíc potřebujeme místo této padesátiprocentní bilance nějakou sérii výher, a kdy jindy ji načít než nyní, kdy nás čekají dva zápasy za sebou doma," řekl Pešán a připomněl tak i páteční duel s Vítkovicemi.

O soupeřově nepovedené šňůře při venkovních zápasech dobře ví. "Také vím ale o té naší bilanci v domácích vystoupeních," zdůraznil Pešán. "Třinec má ve svém středu nejlepšího hráče kanadského bodování celé extraligy (Martina Růžičku) a také spoustu dalších vynikajících hokejistů. Přijedou nejspíš s taktikou rychlých brejků, které mají opravdu smrtící. Právě na to si musíme dát největší pozor," dodal Pešán. Na marodce jsou Kica, Kudrna a Urban, do hry by se však mohl vrátit Vantuch.

Šest zápasů, ani jediný bod, 26 inkasovaných branek - venkovní bilance Třince je za uplynulých pět týdnů tristní. I proto musel vyklidit výsluní extraligové tabulky. Oceláři se navíc v neděli neprosadili ani v domácím prostředí, když je Slavia připravila o body 88 sekund před koncem řádné hrací doby.

Trenér Josef Turek doufá, že mužstvo venku konečně zabere. "Rádi bychom tu nepříjemnou venkovní sérii konečně protrhli a ukončili, ale jsme si vědomi, že proti nám bude stát maximálně motivovaný soupeř, který se chce dostat z posledního místa a potřebuje sbírat body. Má výborného Nedvěda, získal zkušeného Dudu, kvalita tam je," řekl Turek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články