Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec může odskočit zbytku tabulky, Chomutov se utká s Boleslaví

Praha  - Liberec bude mít v 15. extraligovém kole příležitost navýšit své jednobodové vedení v tabulce. Bílé Tygry čeká severočeské derby v Litvínově. Debakl z minulého kola se budou snažit odčinit poslední Karlovy Vary, které hrají s Třincem. V televizním utkání kola, které můžete sledovat od 17:00 na ČT sport a našem webu, se utká Chomutov s Mladou Boleslaví.

17:00 Chomutov - Mladá Boleslav (ČT sport)

V duelu tabulkových sousedů hostí sedmá Mladá Boleslav osmý Chomutov. Oba celky pravidelně střídají v posledních kolech výhry a porážky: Mladoboleslavští v osmi případech, Piráti v sedmi. Jeden z nich však sérii přeruší, neboť pro oba je nyní na pořadu vítězství.

17:00 Třinec - Karlovy Vary

Třinec se první fází sezony protlouká ve značně nevyrovnané formě, ale realizační tým Ocelářů má navzdory desátému místu a dvanáctibodové ztrátě na špici tabulky pevnou pozici. Klub se snaží ještě vylepšit kádr a proti Karlovým Varům by si měl odbýt premiéru bývalý slovenský reprezentační kapitán Tomáš Kopecký, který prožil deset sezon v NHL. Na marodce už zůstali jen Galvas s Krepsem. Oceláři se proti Západočechům doma pokusí o jubilejní desátou výhru v řadě.

Karlovy Vary mají za sebou potupnou porážku s Plzní. "Přístup, který předvedli naši hráči, je neomluvitelný," zlobil se kouč Oremus. V týmu skončil Ivan Rachůnek, Vojtěch Tomeček putoval do Jihlavy. Novou posilou je zkušený Huna. "Třinečtí mají k dispozici výběr vynikajících hráčů. Zápas však není o kvalitě soupeře, ale o tom, co mu dovolíme. Musíme svou hru posunout dopředu, protože to, co jsme doposud předváděli, bylo doslova hrozné," uvedl Oremus. Mimo hru jsou Duda a Haščák.

17:30 Litvínov - Liberec

Litvínov se po rozpačitém úvodu sezony zvedá, ale potřeboval by to podpořit také body. "Teď se nám podařilo několik zápasů, kdy jsme moc neinkasovali, ale je pravdou, že zároveň nedáváme moc gólů. Hráli jsme tři zápasy venku, což má možná také vliv, ale potřebovali bychom být určitě produktivnější," řekl trenér Radim Rulík. Vedoucí Liberec vyhrál osm z posledních devíti zápasů a čtyřikrát po sobě neztratil ani bod. "Postavení v tabulce bych nijak nepřeceňoval. Týmy nemají stejný počet zápasů. Na tabulku se dívá hezky, je však brzy na sčítání zajíců. Výsledkově jsme spokojení, ale nemáme moc dobrá čísla v přesilovkách, tam nás trochu tlačí bota," uvedl kouč Filip Pešán.

Před skutečnou silou Litvínova se má na pozoru. "Teď už mají stabilní výkony, sahají každý zápas po bodech. Hodně nebezpečná je dvojice Lukeš–Hübl, nesmíme Litvínov nechat hrát moc přesilovek," zdůraznil Pešán. Kvůli následkům otřesu mozku schází bek Plutnar.

17:30 Plzeň - Pardubice

Pátá Plzeň narazí na Pardubice, které pod nedávno dosazeným koučem Richardem Králem po třech porážkách bez bodového zisku v neděli zabraly a porazily Mladou Boleslav jednoznačně 5:1. Zatímco domácím chybí pět bodů na první příčku, Východočeši jsou jen čtyři body od dna tabulky a ztrácí sedm bodů na desátý Třinec.

"Výhra s Mladou Boleslaví nám vlila do žil energii. V naší situaci se ale nemůžeme uspokojit s jednou výhrou, potřebujeme na ni v Plzni navázat kvalitní hrou a dobrým výsledkem, tedy získat body. Plzeň je velmi silná, je v pohodě, hraje velmi agresivní hokej, hodně bruslí. Musíme hrát naši hru, tedy zodpovědně z obrany, počkat si na jejich chyby a udeřit," uvedl pardubický asistent Marek Zadina. Dlouhodobě mimo hru je Gregorc, na marodce je i Petr Sýkora, kterého trápí koleno a třísla.

18:00 Hradec Králové - Olomouc

Hradec Králové se v přímém souboji o třetí příčku střetne s Olomoucí. "A ta je velmi nepříjemným soupeřem. Dobře vidím, kolik mají bodů, jak hrají a kde a jak vyhrávají. Tabulku ale neřeším, i když vím, jak vypadá. Je trochu zkreslená odlišným počtem odehraných zápasů," řekl trenér Peter Draisaitl. "Sem tam nám chybí takový ten zabijácký instinkt, který by nám mnohé zápasy mnohem více ulehčil," doplnil Draisaitl.

Hradec se rozhodně neřadí k populárním olomouckým soupeřům - na Hané vyhrál včetně minulé sezony všechny tři zápasy a celkově čtyři z dosavadních pěti. "Musíme ale zůstat při zemi. Je pěkné, že nám teď body naskakují, ale víme, že do desítky jich na konci základní části bude potřeba nějakých 75, a do toho nám ještě hodně chybí. Musíme se držet toho, co nám zatím přináší úspěchy, zůstat u našeho týmového výkonu," řekl trenér Zdeněk Venera.

18:00 Kometa Brno - Vítkovice

Hokejisté Komety sbírají body hlavně na domácím ledě, kde z šesti zápasů pětkrát vyhráli s tříbodovým ziskem. Nyní přivítají Vítkovice. "Čekám urputný boj. Také proto, že vzájemné souboje i v minulých sezonách byly hodně vyrovnané. Chceme odčinit prohru v Liberci a také se snažíme zapomenout na nevydařený závěr tohoto duelu. Musíme hrát s maximálním nasazením a proměňovat brankové šance," uvedl kouč Alois Hadamczik, který bude kromě dlouhodobě zraněných útočníků Tona, Špirka a Koreise postrádat také Ostřížka, jenž má zlomenou kůstku na ruce a bude minimálně měsíc mimo hru. Kvůli podvrtnutému kotníku nenastoupí ani obránce Stehlík.

Vítkovice se pokusí vyžehlit kolaps ze závěrečné pětiminutovky středeční dohrávky s Hradcem, v níž přišly v závěru po dvou Dejových gólech o náskok 2:1 i všechny body. V Brně se jim přitom poslední dobou daří a drží tu sérii tří vítězství. "Kometa doma není zvyklá prohrávat, dosavadní výsledky to jen potvrzují. Musíme ale řešit náš vlastní výkon, po Hradci máme hodně důvodů k přemýšlení. Viděli jsme, že bez stoprocentní koncentrace po celých šedesát minut to nepůjde, a tady musíme přidat," řekl trenér Ladislav Svozil, kterému bude scházet zřejmě jen zraněný Čerešňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články