Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec je hratelný. Věřím, že doma dvakrát vyhrajeme, řekl odhodlaně Růžička mladší

Liberec – Úvodní dva semifinálové zápasy s Libercem Chomutovu vítěznou radost nepřinesly, útočník Pirátů Vladimír Růžička mladší však zůstává ohledně šancí svého týmu nadále optimistický. Osmadvacetiletý hráč na základě výsledků a hry věří, že před domácími fanoušky mohou Chomutovští sérii vyrovnat.

Vladimír Růžička mladší
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Ve druhém zápase se ukázalo, že jsou hratelní. Bohužel se k nám neobrátilo štěstí, jelikož jsme zkazili i obě přesilovky pět na tři. Vyrovnání zápasu z 0:3 na 3:3 nás může nakopnout do dalších zápasů doma," řekl Růžička.

Chomutov loni s Libercem prohrál ve čtvrtfinále 0:4 na zápasy a v boji o finále nechce s úřadujícím mistrem stejný průběh série dopustit. "Věřím, že doma nám pomůžou fanoušci, budou naším šestým hráčem a dvakrát vyhrajeme," uvedl osmadvacetiletý syn kouče Pirátů Vladimíra Růžičky staršího. "Tak jak vyhrál Liberec dvakrát doma, můžeme doma dvakrát vyhrát my. Je to play-off," prohlásil.

Přestože Piráti nezvládli první polovinu druhého duelu, předvedli opět, že mohou být nejlepšímu týmu posledních dvou sezon vyrovnaným sokem. Po obratu série v předkole play-off s Mladou Boleslaví po debaklech ve dvou domácích zápasech z 0:2 na 3:2 i čtvrtfinálovém vyřazení Třince znovu prokázali, že se s nimi i v semifinále musí počítat. "Po prvním zápase jsme něco změnili na taktice, protože nám to původní nevyhovovalo," komentoval zlepšený výkon Růžička mladší.

Piráty mrzelo, že v sobotu nevyužili v druhé třetině dvě přesilové hry pěti proti třem. První za stavu 0:2 hráli 71 vteřin a druhou už při třígólovém manku 115 sekund. Proti Liberci ještě Chomutov v sérii v početní výhodě neskóroval, přitom v předešlých 11 duelech play-off dal v přesilovkách 16 gólů.

"Přesilovky nám nějak nejdou, ale teď je budeme asi dva dny trénovat. Chce to trochu štěstí, abychom to tečovali a dokopali do brány. Asi musíme více střílet a jít štěstí naproti," dodal slávistický odchovanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články