Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Liberec i počtvrté v sezoně porazil Karlovy Vary

Liberec - Hokejisté Liberce zdolali v předehrávce 45. kola O2 extraligy Karlovy Vary 3:1 a ukončili tak sérii sedmi porážek. Severočeši zopakovali výsledek z posledního vzájemného měření sil pod Ještědem v polovině prosince a svému soupeři nepřepustili v základní části ani jediný bod. Liberec rozhodl o svém vítězství bleskovým nástupem do utkání: v čase 5:13 vedl po gólech Andreje Podkonického a Petra Nedvěda už 2:0. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Začátek zápasu patřil jednoznačně domácím, na nichž byla hodně patrná touha ukončit sedmizápasovou šňůru bez vítězství. Liberec si již v třetí minutě vynutil faul a hostujícího Skladaného vrátil předčasně do hry. Nahozený puk se odrazil před osamoceného Podkonického a ten s přehledem prostřelil Mensatora. Obdobnou situaci nabídl i začátek šesté minuty, tentokrát však byl úspěšným střelcem kapitán Nedvěd a zvýšil na 2:0.

Druhé dějství se ovšem odehrávalo jasně pod taktovkou Energie. V jedné z početních výhod vypálil od modré čáry Loginov a Skuhravý dokázal puk tečovat mimo Pincův dosah. V třetí části se na ledě urputně bojovalo o každý metr a hrálo se dlouho bez šancí. Vše změnila 49. minuta, kdy nejprve neuspěl ve velké šanci Nedvěd, vzápětí se však znovu zmocnil kotouče a mezi kruhy z otočky vystřelil bekhendem. Puk Mensatorovi v brankovišti vypadl a nejrychleji u něj byl Podkonický, jenž tak vrátil Liberci dvoubrankový náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Liberec - Karlovy Vary

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Podkonický (Víšek, Čakajík), 6. P. Nedvěd (Matějovský, Podkonický), 49. Podkonický (P. Nedvěd) - 34. Skuhravý (Loginov). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Prchal, Kis. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 4456.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články