Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Liberec hraje v předehrávce s Vary, Slavia dohrává s Vítkovicemi

Praha - Hokejisté pražské Slavie budou v dohrávce 6. extraligového kola proti Vítkovicím usilovat o bodový zisk poté, co ve dvou posledních vystoupeních vyšli zcela naprázdno. Právě jejich poslední přemožitel, jímž byly v neděli Karlovy Vary, si předehraje duel 12. kola na ledě Liberce. Přímý přenos utkání Liberec - Karlovy Vary můžete sledovat od 18:10 na ČT sport a našem webu.

18:10 Liberec - Karlovy Vary (ČT sport)

Liberec pod Ještědem uspěl dosud jen jednou ze tří duelů, velkým povzbuzením pro Bílé Tygry je však nedělní otočka z 0:2 na 3:2 v Ostravě. "Ten zápas jsme neodehráli špatně. Hlavně v něm bylo vidět, že chceme hrát zodpovědně a týmově. Pro nás je to jediná cesta i s přihlédnutím k určité marodce, kterou teď máme. Takto bychom se chtěli prezentovat po celou sezonu," podotkl asistent trenéra Milan Černý.

Karlovarští se po třech úvodních zápasech bez bodového zisku zlepšili a ze čtyř dalších vystoupení vytěžili tři vítězství v základní hrací době. Pokaždé však šlo o domácí zápas. "Máme před sebou velice těžký program. V úterý hrajeme v Liberci, v pátek pak v Třinci. Proto je vítězství se Slavií pro nás hodně cenné," uvedl kouč Karel Mlejnek. V arénách soupeřů už je to s Energií výrazně horší: tři zápasy, žádný bod, skóre 2:10. 

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Liberec - Karlovy Vary

18:15 Slavia - Vítkovice

Slavia nechce dopustit, aby do třetice opouštěla bojiště s prázdnýma rukama. "Sparta má výborný tým a přehrála nás, ale v Karlových Varech mi přišlo, že domácí chtěli o něco víc uspět než my. Nyní nás čeká kvalitní soupeř a my se musíme hlavně vrátit ke hře s maximální bojovností a udělat pro výsledek maximum," řekl asistent trenéra Josef Beránek mladší. Mimo hru je útočník Jiří Doležal.

Vítkovicím ještě před očima běží nepovedený závěr nedělního souboje s Libercem, kdy jim protekl mezi prsty dvoubrankový náskok a navíc jim sudí Mrkva neuznal regulérní gól na 3:2. "Nemá cenu se v tom dále hrabat. Rozhodčí tu situaci nějak vyhodnotil, ale my spíše musíme řešit, proč jsme třetí třetinu odehráli tak zle. Doufám, že si někteří hráči uvědomují, že musí hodně přidat, protože těžko bychom na Slavii obstáli," řekl kouč Peter Oremus.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články