Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec díky Birnerovi s Kolmannem veze tři body z Varů

Liberečtí hokejisté mají další tři body do svého součtu. Utkání v Karlových Varech vyhráli 2:0, když se na ledě prosadil nejprve Michal Birner a poté i Petr Kolmann. 

Utkání Karlovy Vary - Liberec
zdroj: ČTK / Kubeš Slavomír

Po oboustranně nevýrazné úvodní patnáctiminutovce se jako první střelecky osmělili v 16. minutě hosté z Liberce. Po nastřelené tyčce se k puku dostal Birner a střelou z úhlu překvapil Lukeše, který si nedůsledně pokryl prostor mezi ramenem a pravou tyčkou.

Karlovarští, v jejichž obraně už nastoupil jako staronová posila obránce Stříteský, jenž přišel z Mladé Boleslavi, mohli srovnat o chvíli později v oslabení, ale Redlichův únik zlikvidoval Kváča levým betonem. Domácím se sice ještě v úvodním dějství podařilo dostat puk za brankovou čáru, ale Černoch toho dosáhl nedovolenou hrou vysokou holí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Liberec

Druhá třetina se ze strany Karlových Varů nesla ve znamení dobývání liberecké branky, o čemž svědčí i poměr střel po druhé třetině - 27:10. Bílí Tygři zodpovědně bránili v pěti hráčích modrou čáru a co prošlo za ni, zkrotil pozorný Kváča. Ke vstřelení branky však domácím nepomohlo ani v pořadí druhé vyloučení Faška-Rudáše. Gólem neskončily střely Grígera, Huttuly ani Rachůnka.

"Bylo klíčové, že se nám podařilo ustát druhou třetinu, kdy měli domácí více ze hry a více střeleckých příležitostí," přiznal asistent hostujícího kouče Jiří Kudrna.

Oku diváka nepříliš lahodící hokej pokračoval i ve třetím dějství. Hráči z lázeňského města nedokázali vyzrát na obětavě bránící Liberec ani v této části hry. Největší příležitost si vytvořil Koblasa, ale zadovkou na Kváču nevyzrál. Na druhé straně se v 56. minutě při jednom z mála rušivých protiútoků k puku dostal Kolmann a střelou z mezikruží definitivně rozhodl o vítězství Liberce.

"My jsme dnes chtěli navázat na to, co bylo v Pardubicích, protože to byl parádní týmový výkon. Chtěli jsme plnit ty maličkosti, co jsme si před zápasem řekli a co nás zdobily v Pardubicích. Vyšlo to takhle parádně i s nulou, dali jsme dva parádní góly a odjíždíme spokojeni," pochvaloval si Kváča.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Birner (Filippi, Ordoš), 56. Kolmann (Birner, Filippi). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2471.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, Huttula, Stříteský, Dlapa, Bartejs, Pulpán, Havlín - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - M. Chalupa, Osmík, A. Rulík. Trenér: Bruk.

Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Aubrecht, Kolmann, J. Šedivý - Ordoš, Filippi, Birner - Frolík, Bulíř, A. Najman - Faško-Rudáš, J. Šír, Flynn - Rychlovský, P. Jelínek, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články