Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberec a Vítkovice chtějí poprvé vyhrát v základní hrací době

Praha - Liberecké Bílé Tygry čeká v dnešní předehrávce 4. kola hokejové extraligy premiéra v domácím prostředí v novém ročníku soutěže. Hráči přivítají finalistu minulé sezony Vítkovice. Ani jeden tým přitom dosud nevyhrál v základní hrací době. Ostravští hokejisté své zápasy s Plzní a Litvínovem dovedli k vítězným k nájezdům, Liberec naopak v úvodu ligy prohrál v Pardubicích a na poté Spartě zvítězil až v prodloužení.

Vítkovický brankář Roman Málek
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Liberecké mužstvo si je vědomo, že zápas proti mladému týmu plnému tvrdých a rychlých hráčů nebude snadnou záležitosí. "Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Bude na nás trochu tlak ze strany domácího prostředí a navíc proti nám bude stát velmi kvalitní soupeř, což Vítkovice dokázaly hned v úvodu bodovým ziskem v Plzni, prohlásil asistent trenéra Filip Pešán.

Od svých svěřenců by rád viděl dobrý a vyrovnaný výkon po celý zápas. "Chybí mi zatím konstantní výkon. My jsme odehráli špatně polovinu zápasu v Pardubicích, pak jsme naopak měli výborných prvních 35 minut na Spartě a právě na ten začátek úterního zápasu v Praze bychom rádi navázali," přál si Pešán.

Kouč Mojmír Trličík na severu Čech očekává od soupeře od prvních minut snahu o tlak. "Liberec bude jistě praktikovat otevřenější, ne defenzivní styl hokeje. Zvlášť doma dokáže na svého soupeře v úvodu zápasu na tom užším kluzišti razantně udeřit. Soupeř, který na ledě Sparty získal dva body, určitě nastoupí se sebevědomím a se snahou hrát vůči nám nátlakový hokej," řekl Trličík pro klubový web.

Liberečtí hokejisté
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Ostravský tým v Liberci nastoupí bez dvou svých pilířů. Bek Trnka s útočníkem Klimkem nedohráli úterní zápas proti Litvínovu vinou zatím nespecifikovaných zdravotních problémů a čeká se na přesnou diagnózu. Na marodce Bílých Tygrů jsou útočník Bortňák a bek Štich. Do sestavy by se naopak měl již vrátit uzdravený další zadák Trončinský, který měl potíže s pohmožděnou rukou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články