Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lhoták: Začátek sezony byl hrozný. Před deseti dny bych tomu nevěřil

Praha – Na premiérovou branku v sezoně čekal až do 25. listopadu. Od té doby to ale začalo Lukáši Lhotákovi pálit a výborná střelecká forma vynesla oporu švýcarského celku Ambri-Piotta do reprezentace. Mladý útočník, jehož trenér Josef Jandač povolal jako náhradníka za omluvené hráče, měl z pozvánky velkou radost a přiznal, že pár dní zpátky by ji vůbec nečekal.

Lukáš Lhoták
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Začátek sezony, první polovina, byl hrozný. Nedal jsem ani gól, což bylo hrozné. Byl to naprostý opak minulého ročníku, kdy se mi první polovina vydařila a druhá ne. Teď jsem ale konečně začal dávat góly," řekl Lhoták po prvním tréninku národního týmu.

Situace nebyla dobrá i proto, že se nedařilo ani Ambri. Až po nedělní výhře tým opustil poslední místo tabulky. "Nedařilo se nikomu a trenér pořád prohazoval lajny. Bylo to psychicky těžké i pro nás. Teď bych ale řekl, že se to zvedlo," uvedl třiadvacetiletý útočník, jehož tým vyhrál pět z posledních osmi zápasů.

Lhoták tvrdí, že střeleckou mušku nalezl i díky spolupráci s mentálním koučem, kterého v klubu mají. "Zkoušel jsem všechno, aby se to protrhlo. Věděl jsem, že když dám jeden, tak to pak už půjde samo, a ukázalo se, že to tak bylo," řekl Lhoták, jenž si spolupráci s psychologem pochvaluje.

"Dostával jsem různé domácí úkoly, bavili jsme se o tom, zda jsme pozitivní na střídačce a podobně. Měl jsem v každém zápase šance, ale nemohl jsem se trefit, takže na konci jsem určitě trošku negativní byl," přiznal.

Po střeleckém probuzení se teď může těšit na první reprezentační start. "Kdyby mu to někdo řekl před deseti dny, tak se mu vysměju. Měl jsem nula gólů a nešlo nám to. Posledních šest zápasů bylo ale dobrých," řekl Lhoták, jenž se v létě představil na tréninkovém kempu národního týmu pro mladé hráče. I proto pak doufal, že v sezoně šanci dostane. "Teď to přišlo a jsem rád," uvedl.

Start v českém dresu bude pro Lhotáka splněním snu a také oceněním nezvyklé cesty, kterou si vybral. Již v dorostu totiž odešel do Švýcarska a postupně si vybojoval pozici v hlavním týmu Ambri-Piotta. "Když se na to koukám zpětně, tak si myslím, že jsem udělal dobře, že jsem odešel. Nevím, kde bych byl teď, kdybych u nás zůstal. Určitě si myslím, že mi to pomohlo," dodal Lhoták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články