Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Lev vyhrál i druhý zápas, Rigu udolal v nájezdech 4:3

Praha - Hokejisté Lva Praha uspěli i ve svém druhém utkání na domácím turnaji Prague Hockey Cup, když porazili Dinamo Riga 4:3 po nájezdech. O rozhodující trefu se postaral útočník Tomáš Kubalík. Ve čtvrtek od 17:30 čeká Pražany souboj s Kazaní. Celek z Tatarstánu deklasoval Ufu vysoko 6:1 a vrátil se do hry o postup do finále, Salavat zůstává bez bodu poslední.

Utkání Lev Praha - Dinamo Riga
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Kouč Lvů Václav Sýkora vyslal do boje výrazně obměněnou sestavu oproti pondělnímu úvodnímu vystoupení proti Ufě (1:0), přičemž v brance se představil Fin Petri Vehanen a v centru první formace jeho krajan Niko Kapanen, nejčerstvější posila Pražanů. Skóre otevřel Kanaďan s portugalskými kořeny Justin Azevedo, ale i přes herní převahu domácích Riga vývoj otočila.

Calle Ridderwall následně dvěma trefami vrátil vedení na stranu Sýkorova výběru, jenže bývalý hráč Lva Martinš Cipulis zajistil v základní hrací době remízu 3:3. Prodloužení rozuzlení nepřineslo, až v osmé sérii nájezdů rozhodl Kubalík. "Věděli jsme, že Dinamo je silný soupeř, ale připravili jsme se na to, že po nás na začátku půjdou a nakonec to dobře dopadlo," zhodnotil zápas Kubalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev si na domácím turnaji poradil i s Rigou

Asistent trenéra Jan Votruba: "S předvedenou hrou jsme určitě spokojeni, protože si myslím, že to byl z naší strany dosud nejlepší zápas, i když jsme v něm remizovali a vyhráli až na nájezdy. Hráli jsme velice aktivně a dobře systémově. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát už v samotném zápase, protože jsme Rigu přehrávali a vytvářeli si hodně šancí, soupeř naproti tomu vytěžil z minima maximum."

Mladému forvardovi, jenž hokejově vyrostl v Plzni a posílil Lva poté, co se nedokázal napevno prosadit do kádru Columbusu v NHL, se v tuhém boji o místo daří. Ve třech odehraných zápasech zatím stihl včetně vítězného nájezdu vstřelit tři góly a přidal tři asistence, přičemž dnes zářila právě formace, v níž hraje s Azevedem a Ridderwallem.

"Zatím nám to tam padá a byla by paráda, kdybychom vydrželi takhle pohromadě (i do sezony), protože nám to jde i při tréninku. Po příchodu Žerděva nás dal trenér k sobě, našli jsme se, věděli jsme hned o sobě a zatím to funguje," pochvaloval si Kubalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Kazaň přejela na Prague Hockey Cupu Ufu 6:1

V souboji Ufy s Kazaní se ukázal Tomáš Vincour, který chce v dresu Kazaně zabojovat o nominaci do českého olympijského týmu. V 5. minutě byl dvaadvacetiletý útočník na ledě u vedoucího gólu z hole Bourqua. Už za dalších deset vteřin navíc přidal druhý gól týmu AK Bars obránce Alexandr Osipov.

Kazaň utkání proti nedůraznému soupeři kontrolovala. Ufa nedala v úvodním zápase Prague Hockey Cupu se Lvem ani gól a i tentokrát se v koncovce trápila. Zásah Fina Teemu Hartikainena na 1:3 v polovině utkání byl v podání týmu z Baškortostánu jediný. Kazaň v závěrečné třetině přidala ještě tři góly a zvítězila 6:1.

HC Lev Praha - Dinamo Riga 4:3 po nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky: 26. a 40. Ridderwall, 5. Azevedo, rozhodující nájezd Kubalík - 15. Indrašis, 25. Bukarts, 48. Cipulis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články