Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lev vyhlíží další posily, nevylučuje ani Jágrův příchod

Praha - Hokejisté pražského Lva zahájili přípravu na druhou sezonu v Kontinentální lize. V plné sestavě, avšak připraveni na příchod nových posil. Naplno začne první český klub v nejkvalitnější evropské soutěži trénovat až od pondělí, v následujících třech dnech čekají hráče testy - povinné lékařské, ale i prověrky fyzické připravenosti. KHL pro Lva začne utkáním v Doněcku. Poprvé v domácím prostředí se Pražané představí v úterý 17. září po návratu ze čtyřzápasové série venkovních duelů.

Václav Sýkora a Rašid Chabibulin
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"V současnosti je tým téměř kompletní. Máme k dispozici tři brankáře, pět pětek plus budeme zkoušet několik mladých hráčů," uvedl sportovní ředitel Lva Rašid Chabibulin.

Kouč Václav Sýkora by tak měl mít k dispozici zhruba šest pětek. "Máme dostatečný počet hráčů. Jak jsme na tom z pohledu kvality, ukáže až čas. Stále ale sledujeme trh s volnými hráči a nevylučujeme, že se u nás ještě někdo objeví," řekl Chabibulin.

Jágr je stále ve hře

Lev by mohl mít teoreticky zájem i o některé z českých hráčů, kteří v NHL nezískají angažmá. Pražský klub se stále nevzdává ani myšlenky angažovat hvězdného Jaromíra Jágra, který ale jednoznačně preferuje pokračování v kanadsko-americké soutěži. "V případě Jágra jsme byli v kontaktu s jeho evropskými zástupci. V případě dalších jsme s nimi v kontaktu nebyli. Nevylučujeme ale, že se to stane," řekl sportovní ředitel klubu.

Pražané pro nadcházející sezonu angažovali 13 nových hráčů. V brance by se měli představit Finové Petri Vehanen a Atte Engren, do obrany přišli například Martin Ševc, Fin Topi Jaakola, Kanaďané Marc-André Gragnani a Spencer Humphries, do útoku poté Tomáš Kubalík, Petr Tatíček, Kanaďan Justin Azevedo nebo švédský mistr světa Martin Thörnberg. Čtrnáct hráčů kádr opustilo.

Rozšířila se švédsko-finská skupina, která prakticky nahradila slovenskou část týmu. Sýkora si zvláště pochvaloval, že se podařilo získat finského reprezentačního beka Jaakolu nebo švédského mistra světa Thörnberga. Velký dojem na něj udělal i Kanaďan Azevedo, kterého v závěru minulé sezony odjel speciálně sledovat do Finska. "Tady to není příliš známý hráč, ale myslím si, že za sezonu ve Finsku maximálně zaujal," řekl Sýkora na adresu útočníka, který v předešlé sezoně v dresu Raumy nastřílel 30 branek a nasbíral celkem 76 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražský Lev zatím angažoval třináct nových hráčů

Trenér Václav Sýkora o týmu:

"Je pravda, že se změnil charakter mužstva a je v něm hodně cizinců, teď je to tak půl na půl. Je tam dost nových hráčů. Jeden ze současných cílů je udělat z této mezinárodní směsice tým."

"Vedení přistoupilo k větším změnám, než všichni čekali, ale na druhou stranu přivedli hráče, kteří prokázali svou kvalitu. Myslím, že tým poskládali tak, aby cíle byly větší než loni," prohlásil obránce Ondřej Němec.

Před rokem byl základním cílem týmu postup do play-off. "Myslím si, že to bude trošku jiné než před rokem, ale spíše směrem nahoru. S majiteli ale ještě asi budeme mít schůzku před začátkem sezony, to asi zazní tam," uvedl trenér Sýkora.

Lev by měl v přípravě odehrát 11 zápasů a představit se na dvou turnajích - v Rize a doma v Tipsport areně. Generálkou bude souboj se Slavií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články