Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Lev vybojoval v Nižněkamsku pouze bod po nájezdech

Nižněkamsk - Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize na ledě Nižněkamsku 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtý nezdar za sebou. Tentokrát ale nováček soutěže získal alespoň bod. O výhře Nižněkamsku rozhodl český reprezentant Petr Koukal.

Svěřenci trenéra Josefa Jandače se podruhé za sebou představili na kluzištích soupeřů, poprvé v sezoně se v brance objevil doposud zraněný Kanaďan MacIntyre. V šestnáctém zápase Lva tak premiérově nechytal Pöpperle. MacIntyre stejně jako jeho protějšek Dalton dlouho držel čisté konto, k vedoucí brance ani jeden tým nedokázal využít ani přesilové hry. Jako první kapituloval gólman Lva, kterého v přesilové hře pěti proti třem překonal domácí Jakupov.

Jednička letošního draftu NHL tak potrestala vyloučení Němce a Klepiše. V polovině zápasu se Pražanům podařilo vyrovnat, také v početní výhodě. Daltona překonal po spolupráci s Klepišem kapitán Novotný. Ve 32. minutě mohl Neftěchimiku zajistit vedení Polyganov, MacIntyre byl ale připravený. Stejný hráč ale nakonec na kanadského brankáře recept našel a 40 sekund před koncem druhé třetiny díky němu domácí vedli 2:1.

Lev ale opět dokázal odpovědět a opět v početní výhodě, v 51. minutě se prosadil Marcel Hossa. V závěru normální hrací doby mohly o svém vítězství rozhodnout oba celky, na straně Lva mohli rozhodnout Bartečko a Škoula. I díky oddechovým časům obou trenérů ale zápas po 60 minutách skončil nerozhodně. O držiteli druhého bonusového bodu se nerozhodlo ani v nastavené pětiminutovce, ke slovu tak přišly samostatné nájezdy.

V těch byli úspěšnější domácí. MacIntyrea překonali oba čeští krajánci v sestavě Nižněkamsku Netík a Koukal, zatímco na Daltona vyzrál jen Christensen. Lev si tak připsal šestou porážku v posledních sedmi zápasech, další duel Pražany čeká ve středu na ledě Ufy. Nižněkamsk naopak ukončil sérii tří porážek.

Neftěchimik Nižněkamsk - Lev Praha 3:2 po sam. náj. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Jakubov (Mamašev), 40. Polyganov (Subbotin), rozhodující nájezd Koukal - 30. Novotný (Klepiš, Škoula), 51. Hossa (Mikúš, Chára). Rozhodčí: Ravodin, Rogačev - Zacharenkov, Šeljanin. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. Diváci: 5 500.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články