Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lev v premiérové sezoně lákal diváky, v průměru přes sedm tisíc

Praha - Hokejisté Lva Praha při své premiérové sezoně splnili základní sportovní cíl v podobě postupu do play-off a také se jako úplně nový klub zapsal do povědomí fanoušků. S průměrem 7 161 diváků na zápas se český nováček zařadil na šesté místo tabulky návštěvnosti celé soutěže a v diváckém zájmu si připsal i rekord KHL.

Duel s Dynamem Moskva, se kterým zavítal do Prahy při výluce v NHL i hvězdný Alexandr Ovečkin, navštívilo 9. října loňského roku 16 317 diváků, nejvíce v pětileté historii soutěže. Lev pak zaznamenal i druhou nejvyšší návštěvu této sezony (15 543 příznivců) na souboji se Slovanem Bratislava 15. ledna, v obou případech v O2 areně.

Následovalo pak se šesti návštěvami 15 086 fanoušků Dinamo Minsk, kterému sebral Lev rekord. Dinamo Minsk jinak celkově vládne diváckému zájmu KHL s průměrem 14 299 diváků na zápas. Vyšší má v evropských soutěžích jen ve švýcarské lize Bern, který se aktuálně před koncem soutěže může pochlubit průměrem 16 370 diváků.

Lev v soutěži po skvělém začátku, kdy vyhrál sedm z prvních devíti zápasů, a po následné výsledkové krizi klesal v tabulce až mimo pozice pro play-off. Díky pěti vítězstvím z posledních šesti utkání se ale vyhoupl na sedmé místo Západní konference. Sezonu si tak prodlouží v bojích o Gagarinův pohár, kde jej v prvním kole čeká CSKA Moskva.

Skvěle jsme začali, měli jsme fantastický start a vedli jsme celou KHL. Panovala perfektní atmosféra. Pak jsme spadli do větší bídy, která se prohlubovala a prohlubovala, až dospěla do stadia, kdy jsme se dostali mimo play-off. Tedy tam, kde jsme nechtěli být," vrátil se k průběhu ročníku obránce Ondřej Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev se chystá v play-off na CSKA

Zadák, který jako jediný v kádru Lva odehrál v ročníku všech 52 zápasů základní části, byl rád, že finiš jeho týmu vyšel a může se těšit na nejatraktivnější část sezony. "Zbývalo nám šest zápasů a věděli jsme, že jich pět musíme vyhrát, což se nám povedlo. Já jen doufám, že tak, jak ta sezona začala, tak bude i dobře končit. Zase jsme se nastartovali a věřím, že teď už budeme stoupat akorát nahoru," doplnil Němec.

Kapitán Jiří Novotný už se po skončení základní části dívá dopředu. "Základní část můžeme hodnotit jako úspěšnou, ale ta sezona pro nás určitě ještě neskončila. Samozřejmě jsme si splnili cíl, který jsme měli, ale teď začíná vše nanovo. V prvním kole máme CSKA a budeme se snažit vyhrát, i když víme, že to bude těžké," doplnil Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články