Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lev třetí výhru v řadě nepřidal, Kazani podlehl po nájezdech

Praha – Do třetice to již nevyšlo. Hokejisté pražského Lva nenavázali na turnaji Prague Hockey Cup na dvě předchozí výhry a s Kazaní prohráli po nájezdech 3:4. Rozhodující branku utkání vstřelil Američan Stapleton. Oba celky si však vzájemný souboj zopakují, když se zítra střetnou ve finále. O třetí místo si to rozdá Riga s Ufou.

Niko Kapanen
zdroj: ČTK/ autor: kammermayer milan

Téměř dva a půl tisíce diváků čekalo i přes šance Justina Azeveda a českého forvarda Tomáše Vincoura ve službách ruského celku v první třetině na gól marně. Jako první nakonec udeřila před polovinou utkání Kazaň, ale Nathan Oystrick v přesilovce vyrovnal. Soupeř však brzy kontroval a Chris Bourque zvyšoval krátce před druhou přestávkou už na 3:1 pro Kazaň.

I přes jistotu místenky ve finále však Lvi dokázali z nepříliš dobře rozehraného zápasu vydolovat alespoň bod, když nejprve snížil Petr Vrána a v 51. minutě Nikolaj Žerděv vyrovnal. V prodloužení Pražané přestáli bez úhony oslabení při trestu Azeveda, ale nájezdy nezvládli. Za Kazaň naopak dokázali skórovat Tim Stapleton a Bourque.

"Je to pro nás pozitivní, že jsme ve finále a nehrajeme o třetí a čtvrté místo. Jde o první ročník a jsme rádi, že máme šanci si o pohár zahrát. Půjdeme do toho naplno, každopádně chceme vyhrát, i když je to příprava. Hrajeme doma a bylo by to pro nás skvělé," řekl útočník Petr Vrána. "Je cítit v šatně, že nálada je lepší, když se vyhrává."

Do zápasu naskočil místo Jiřího Novotného a převzal od něj i kapitánské "céčko". "Dozvěděl jsem se to na poslední chvíli, že budu hrát. Jirkovi nějak nebylo dobře. Asi jsem to céčko dostal za to. Dneska tam bylo hodně konverzací s rozhodčími, takže toho bylo dost," řekl Vrána.

Michal Ševc

"Byli jsme jim důstojným soupeřem a kdybychom dneska neměli tolik vyloučení, tak si myslím, že bychom je porazili. Nějaké fauly byly zbytečné, na druhou stranu si myslím, že jsme přesilovek taky mohli hrát víc. Ve finále chceme prohru napravit a vyhrát. Jsme doma, je to náš turnaj a první ročník. Neradi bychom to pouštěli někomu do Ruska."

Zápas byl plný emocí, což vyvrcholilo v závěru základní hrací doby bitkou Nathana Oystricka s Arťomem Lukojanovem. "Každý zápas je vypjatý. Všichni mají své ego, s někým se srazíte, je tam pár nezapískaných faulů a emoce vyplujou na povrch. Věděli jsme, že spolu hrajeme i zítra a možná to bude taky zajímavé," dodal Vrána.

HC Lev Praha - AK Bars Kazaň 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 1:3, 2:0 - 0:0)

Branky: 33. Oystrick, 47. Vrána, 51. Žerděv - 27. Zacharčuk, 34. Lukojanov, 40. Bourque, rozhodující sam. nájezd Stapleton.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Lev Praha - Kazaň
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články