Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev před finále: Sezona bude úspěšná, až ji vyhrajeme

Praha - Předsezonní cíl už sice hokejisté Lva Praha splnili, přesto si dobře uvědomují, že mají šanci zapsat se do historie. Český klub jako první neruský tým postoupil do finále play-off Kontinentální ligy a svěřenci trenéra Kariho Jalonena věří, že v souboji s Metallurgem Magnitogorsk získají Gagarinův pohár. Zápasy sledujte v textovém ON-LINE přenosu: V pátek od 15:00, v neděli od 13:00 na webu ČT sport.

Hráči Lva slaví výhru
zdroj: ČT sport autor: Vít Čepický

"Sezona zatím úspěšná není. Až vyhrajeme poslední zápas nad Magnitogorskem, tak úspěšná bude. Je pravda, že nikdo nečekal, že budeme ve finále, ale my se s tím nespokojíme," řekl kapitán Lva Jiří Novotný před odletem do Magnitogorsku, kde finálová série začíná. "Samozřejmě že nás těší, že jsme jako první neruský tým postoupili do finále. Ale spíše to netěší Rusy. Ale to je nám vcelku jedno, chceme jim vzít Gagarina," pousmál se obránce Martin Ševc.

"Máme dobrý tým, který tvrdě pracuje a řídí se propracovaným systémem. I když nám chybějí superhvězdy, můžeme se spolehnout na kvalitní hráče, kteří hrají týmově," pochvaloval si brankář Petri Vehanen. Mírným favoritem finále je Metallurg, který s velkým náskokem ovládl Východní konferenci KHL. Díky tomu má v úvodu série a v případném rozhodujícím sedmém duelu výhodu domácího prostředí.

Magnitogorsk spoléhá zejména na elitní útočnou trojici Sergej Mozjakin, Jan Kovář a Danis Zaripov, kteří obsadili první tři místa v kanadském bodování základní části KHL a daří se jim i v play-off. "Nevím, jestli jejich ubránění je klíč k úspěchu. Ale je pravda, že když se podíváte, kdo zápasy rozhoduje a kdo střílí góly, tak je to takhle lajna. Nemůžeme se ale soustředit jen na ně, celkově je to špičkový tým," řekl asistent trenéra Václav Sýkora. "Jsou nebezpeční hlavně v přesilovkách. Musíme hrát výborně v našem obranném pásmu, nedovolit jim přečíslení a nefaulovat," doplnil.

Lev se zatím s Magnitogorskem utkal ve dvou sezonách čtyřikrát a všechny souboje prohrál. V současném ročníku doma 3:4 v prodloužení a venku 2:4. "U nich jsme hráli lepší zápas než u nás. Doma jsme dostali vyrovnávací gól čtyři sekundy před koncem základní hrací doby a pak prohráli v prodloužení. Hráli jsme ale vyrovnané utkání," vzpomínal Novotný, který věří, že Pražané se v noci z neděle na pondělí vrátí domů z úvodních dvou zápasů série alespoň s jednou výhrou.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev už je v Magnitogorsku a chystá se na finále

"V sezoně byly pasáže, kdy jsme měli lepší výsledky venku, kde se nám hrálo "lehčeji". Nebyli jsme pod tlakem fanoušků, kteří by nás tlačili dopředu. Styl hry ale měnit nebudeme. Máme jeden hokej, který chceme hrát doma i venku," podotkl Sýkora, který si pochvaloval, že společně s Jalonenem a druhým asistentem Ivanem Zanattou budou mít k dispozici kompletní tým.

Zranění nebo nemoc doléčili Jakub Klepiš, David Ullström, Lukáš Cingel i Topi Jaakola. "To je hodně pozitivní zpráva. Už jsme byli na hraně. Teď můžeme vzít zpět hráče, kteří z různých důvodů vypadli. Kdyby se něco stalo, tak máme kam sáhnout. Hrát na šest, sedm nebo osm obránců je rozdíl," uvedl Sýkora. První zápas finálové série KHL začne v pátek v 15:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články