Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Lev potvrdil dobrou formu i v Chabarovsku, díky dvěma brankám Christensena vyhrál 3:2

Chabarovsk (Rusko) – Hokejisté Lva Praha opět potvrdili, že se jim v poslední době v KHL daří, a třízápasové turné po Sibiři zakončili vítězstvím na ledě Chabarovsku 3:2. Svěřenci kouče Václava Sýkory sice jako první inkasovali, ale i díky dvěma trefám Erika Christensena zápas otočili. V dalším utkání čeká Pražany ve středu doma Nižnij Novgorod.

V brance Lva dostal oproti minulému zápasu v Novokuzněcku před Štěpánkem přednost Pöpperle a stejně jako spoluhráči se musel rychle rozkoukat. Pražané se potřebovali dostat do zápasového tempa v nezvyklém čase, neboť v době úvodního vhazování bylo v České republice sedm hodin ráno.

V úvodu se hrálo více před Pöpperlem, který také jako první inkasoval, když ho střelou pod horní tyčku překonal v osmé minutě po přihrávce zpoza branky Šitikov. Hned poté hosté ustáli oslabení po Škoulově trestu za hákování a v 16. minutě už bylo díky Mikúšovi vyrovnáno.

Na začátku druhé části mohli domácí opět vést, ale Pöpperlem vyražený kotouč nedokázal nikdo z hráčů Amuru dorazit. Chabarovsk pak nevyužil další přesilovku po vyloučení Christensena a byl to právě kanadský centr, kdo překlopil vývoj duelu na stranu Lva. Z nenápadné akce ve 34. minutě překonal Murygina a hosté vedli. Náskok mohl zvýraznit Bartečko, ve velké příležitosti ovšem nemířil přesně.

Zkraje třetího dějství se nejprve vyznamenal Pöpperle proti krajanu Petružálkovi, na druhé straně nevyužil chyby domácích Voráček. Ve 47. minutě si nejproduktivnější Čech v KHL Petružálek opět vylámal zuby na Pöpperlem a Amur to muselo hodně mrzet. V 50. minutě důrazný Christensen přidal svůj druhý zásah v utkání a zvýšil na 3:1.

Lev následně nevyužil početní výhodu a přišel strhující závěr. Nejprve mohl zkompletovat hattrick Christensen, jenže nedal a místo toho na druhé straně 67 sekund před vypršením základní hrací doby Lindgren snížil. Chvilku nato musel na trestnou lavici Chára a Pražanům bylo hodně horko, zejména když domácí dostali potřetí puk za Pöpperleho záda, ale sudí krátce předtím hru přerušili a gól neuznali. Poté už Lev tlaku odolal.

"Bylo nám jasné, že půjde o hodně těžký zápas. Tým Amuru skvěle bruslí, hrají agresivně. My jsme v první třetině udělali příliš mnoho chyb a měli jen málo gólových příležitostí, ale domácí naštěstí pouze jednou skórovali," uvedl trenér Sýkora po utkání. Připomněl tak první třetinu, v níž na Pöpperleho mířilo 17 střel. 

S dalším průběhem mohl být kouč výrazně spokojenější. "Myslím, že jsme vyhráli především díky tomu, že jsme dokázali lépe využít vyložené šance, které se nám naskytly," doplnil Sýkora.

Amur Chabarovsk - Lev Praha 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Šitikov (V. Loginov, Juňkov), 59. Lindgren (Osipov) - 16. Mikúš (Hossa), 34. Christensen (Porseland), 50. Christensen (T. Rachůnek, Voráček). Rozhodčí: Gašilov, Rogačjov - Michel, Šichanov. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 7100.

Sestavy:
Chabarovsk: Murygin - Osipov, Ožiganov, A. Loginov, V. Loginov, Tulupov, Jaakola, Poleščuk - Petružálek, Tarasov, Lindgren - Hytönen, Lahti, Gusev - Šitikov, Korotkov, Juňkov - Šiškanov, Litovčenko, Stěpanov. Trenér: Hannu Jortikka.

Lev Praha: Pöpperle - Němec, Škoula, Krejčík, Chára, Mikuš, Porseland, Mojžíš - Voráček, Christensen, T. Rachůnek - Klepiš, Vrána, Bartečko - Hossa, Mikúš, Surový - Řepík, Karamnov, Birner. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články