Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lev porazil i podruhé Záhřeb a má skvěle nakročeno do odvety

Praha - Hokejisté Lva Praha porazili ve druhém zápase osmifinále play-off Kontinentální ligy Záhřeb 5:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Domácí rozhodli o vítězství ve třetí třetině, kdy čtyřmi góly otočili vývoj duelu. Série pokračuje v pondělí na ledě Záhřebu.

Hokejisté Lva
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Kouč Medveščaku se po dvou porážkách na ledě Lva, z nichž první byla v závěru základní části, rozhodl poslat do branky Brusta místo Dekaniche a udělal i několik změn v sestavě. Naopak Pražané nastoupili ve shodném složení jako v pátek. Po opatrném úvodu se do první šance dostal Azevedo, ale neuspěl, stejně jako následně aktivní Řepík. V 10. minutě už ale domácí vedli.

Skóre zápasu otevřel bekhendovou střelou Cingel. Medveščak ale držel se soupeřem krok a podařilo se mu vyrovnat. V 26. minutě Vehanen znaškodnil Ellisonovu první střelu, ale na opakovaný pokus kanadského útočníka již nedosáhl. Vrátit vedení na stranu Lva mohli Novotný s Ullströmem, ale neuspěli, tak jako Thörnberg z brejku při oslabení domácích.


V 38. minutě se hosté poprvé v sérii dostali do vedení. Vehanena překonal přesnou střelou pod horní tyč Thomas. Následně byli ale vyloučeni Švarný s Popovičem a domácí měli 98 sekund početní výhodu pět na tři, kterou sekundu před vypršením využili. O vyrovnání se po Sekáčově přihrávce postaral kapitán Novotný.

Další přesilovka pomohla Lvu do vedení. V 50. minutě překonal Brusta přesnou střelou nad levé rameno Thörnberg a zlepšený výkon Pražanů v závěrečné části potvrdil dalším gólem Zackrisson, který po Řepíkově akci střílel do prázdné branky. Dvě minuty před koncem hosté zariskovali bez brankáře a inkasovali popáté. Lev tak vyhrál i čtvrtý vzájemný zápas s Medveščakem v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. osmifinále Lev - Záhřeb

Lev Praha - Medveščak Záhřeb 5:2 (1:0, 0:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 10. Cingel (Ridderwall), 41. Novotný (Sekáč, Oystrick), 50. Thörnberg (Mäenpää), 57. Zackrisson (Řepík), 60. Azevedo - 26. Ellison (Linglet), 38. Thomas (Linglet, Cheechoo). Rozhodčí: Bulanov, Anisimov - Zacharenkov, Sadovnikov. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 4 555. Stav série: 2:0.

Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Nakládal, Gragnani - Azevedo, Novotný, Ullström - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Zackrisson - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Záhřeb: Brust - Klubertanz, Švarný, Popovic, Martinovic, Foster, Katic, O'Connor - Cheechoo, Ryan, Thomas - Bjorkstrand, Murray, Kane - Vesce, Ellison, Linglet - Glumac, Jessiman, Walker - Nyström. Trenér: Mark French.

Kari Jalonen (Lev Praha): "Bylo to důležité utkání. Kdybychom na začátku třetí třetiny inkasovali my, mohlo to dopadnout úplně jinak. Třetí třetina rozhodla v náš prospěch. Hráči v závěrečné části obětovali hodně energie, což bylo důležité. Nyní nás čeká cesta do Záhřebu, kde to ale nebude jednoduché."

Mark French (Záhřeb): "Očekával jsem, že utkání bude probíhat podobně jako první zápas. Obě mužstva hrála dobře, nám se ale nevydařila třetí třetina, ve které to klidně mohlo skončit 6:1. Prvních čtyřicet minut jsme hráli lépe. Nyní máme šanci předvést, že i my umíme hrát doma."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články